Volkswagen doet het tegenwoordig met Marta en een iPad

Nieuwe technologieën en materialen maken het onderhoud aan auto`s steeds complexer. Om de Volkswagen-technicus optimaal bij zijn werk te ondersteunen, presenteert Volkswagen daarom MARTA, het Mobile Augmented Reality Technical Assistance systeem. MARTA werkt via een tablet met 3D-weergave. Het systeem wordt voor het eerst toegepast op de innovatieve en zuinige Volkswagen XL1, waarvan in 2014 een kleine oplage in productie gaat.

MARTA  die innovative Serviceunterstuetzung fuer den XL1

Het nieuwe MARTA-systeem begeleidt technici in de werkplaats als een persoonlijke assistent. De auto wordt aan het slimme servicesysteem gekoppeld, waarna op de tablet het silhouet van de auto verschijnt. Punten op dit silhouet markeren werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Als de technicus een punt selecteert, `antwoordt` MARTA met stap-voor-stap (reparatie)instructies. Daarbij worden de benodigde onderdelen driedimensionaal op het display weergegeven. MARTA geeft aan hoe deze dienen te worden gemonteerd en welke gereedschappen nodig zijn.

MARTA is nu al te gebruiken voor de revolutionaire Volkswagen XL1, de zuinigste auto met een verbrandingsmotor ter wereld. Het systeem kan in de toekomst echter ook voor andere Volkswagens worden ingezet.

MARTA  die innovative Serviceunterstuetzung fuer den XL1

Respect Copyright!
%d bloggers like this: