Volkswagen frist Sharan op, debuteert in Genève

Volkswagen presenteert de vernieuwde Sharan op de internationale autoshow van Genève begin Maart.

Naast een aangescherpt uiterlijk en subtiele interieur-upgrades maakt de Sharan vooral in technologisch opzicht een flinke stap voorwaarts. Volkswagen’s ruimtewonder profiteert onder andere van nieuwe motoren en een brede selectie aan nieuwe rijassistentie- en infotainmentsystemen.

Volkswagen Sharan blauw facelift 2016 05

Uiterlijk is de vernieuwde Sharan op detail aangescherpt met nieuwe carrosseriekleuren, een uitgebreider aanbod lichtmetalen velgen en LED-technologie voor de achterlichtunits. Het interieur van de ruimtewagen onderscheidt zich door een nieuw ontworpen instrumentarium, gewijzigde stoffen plus kleuren en een nieuw stuurwiel.

Het belangrijkste nieuws is echter onderhuids te vinden. Op de Nederlandse markt maken twee TSI-benzinemotoren (150 en 220Pk) en twee nieuwe TDI-diesels (150 en 184Pk) hun opwachting, in combinatie met voorwielaandrijving. Ze zijn tot 15% zuiniger in het verbruik en voldoen aan de Euro 6 norm. De motoren kunnen worden gekoppeld aan een 6-traps DSG-automaat. Over versies met vierwielaandrijving en of die dan ook naar Nederland komen is nog niets bekend.

Voor de vernieuwde Sharan is voortaan verder een keur aan comfort- en veiligheidverhogende rijassistenten beschikbaar, waarvan enkele als primeur in dit segment gelden. Verder introduceert Volkswagen voor de MPV nieuwe infotainmentsystemen met een hoge mate aan connectiviteit. Zo is de Sharan optioneel ‘compatibel’ met MirrorLinkTM, Apple CarPlay en Android Auto (de laatste twee onder voorbehoud van beschikbaarheid voor Nederland).

De vernieuwde Volkswagen Sharan is vanaf eind April te bestellen en arriveert in Juli bij de dealer.

Volkswagen Sharan blauw facelift 2016 07 Volkswagen Sharan blauw facelift 2016 03 Volkswagen Sharan blauw facelift 2016 09 Volkswagen Sharan blauw facelift 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: