Volkswagen gaat elektrisch en presenteert e-Golf en e-Up!

Volkswagen presenteert op de IAA in Frankfurt de definitieve modellen van de puur elektrisch aangedreven Golf en Up! Zowel de e-Golf als de elektro-Up komen alleen in een vier-deurs versie op de markt.

De e-Golf beschikt over een elektromotor die omgerekend 115Pk en 270Nm koppel aan de voorwielen aflevert. Daarmee kan in 10,4 seconden naar de 100 km/h gesprint worden. De topsnelheid is echter begrensd op 140 km/h.

Het verbruik bedraagt 12,7 kWh per 100 kilometer waardoor, dankzij het accupakket van 24,2 kWh, een actieradius van ongeveer 190 kilometer mogelijk is. De “tank” volgooien is met een kWh prijs van rond de 0,22 eurocent natuurlijk een lachertje. De e-Golf kost per 100 kilometer ongeveer 2 euro en 80 cent. Een benzineauto die 1 op 12 rijdt kost dan ongeveer 15 euro.

Volkswagen e-Up en e-Golf 2014 wit 01

De e-Up! beschikt onder de kap over een iets kleinere elektromotor die 82Pk en 210Nm trekkracht levert. De acceleratie van 0 naar de 100 km/h neemt 12,4 seconden in beslag en de topsnelheid is ook hier begrensd en wel op 130 km/h.

Volkswagen's kleinste elektrische autootje verbruikt uiteraard iets minder dan de e-Golf, namelijk 11,7 kWh per 100 kilometer. Met de accucapaciteit van 18,7 kWh bedraagt de actieradius volgens Volkswagen dan ongeveer 160 kilometer. Beide modellen beschikken over een Eco en Eco+ modus om zo veel mogelijk energie te besparen en terug te winnen. Zo is het regeneratieve remsysteem in vier standen in te stellen.

Volkswagen e-Up en e-Golf 2014 wit 01

Wanneer de accu's leeg zijn is het totale accupakket in een half uur tot 80 procent weer op te laden bij de snelste oplaadpunten.

Standaard beschikken beide modellen over onder andere een automatische klimaatregeling, een standverwarming met koelfunctie, een navigatiesysteem, voorruitverwarming en LED-dagrijverlichting. De e-Golf krijgt daarbij als voorlopig enige Golf Full LED-verlichting in de koplampen.

Naar verluidt start de productie van de e-Up! al binnenkort zodat nog dit jaar een (gering) aantal exemplaren op kenteken gezet kan worden voor de 0% bijtelling. De eerste exemplaren van de elektrische Golf worden echter pas tegen de zomer van 2014 in Nederland verwacht.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: