Volkswagen geeft e-Golf meer kracht op alle fronten

Volkswagen meldde afgelopen mei al dat de e-Golf voorzien zou worden van meer reikwijdte en na de informatie over de facelift van de Golf 7 afgelopen week, hebben we nu alle informatie voor je.

De vernieuwde e-Golf debuteert op de Los Angeles Autoshow en dat is natuurlijk geen toeval aangezien Californië zo’n beetje de bakermat van de elektrische auto is.

Dankzij een batterijcapaciteit die is toegenomen van 24,2 kWh naar 35,8 kWh bedraagt de theoretische actieradius rond de 300 kilometer, de vorige kwam slechts tot 190 kilometer. Helaas gaat de Golf hiermee een zware dobber krijgen aan de eveneens gloednieuwe Opel Ampere-e die over een accupakket van 60 kWh beschikt en theoretisch 500 kilometer ver komt.

volkswagen-e-golf-facelift-2017-03

Het vermogen van de nieuwe e-Golf stijgt met 19pk tot 134pk en daarmee sprint je in iets minder dan tien seconden naar de 100 km/h. De trekkracht komt uit op 290Nm en ook dat is meer dan bij z’n voorganger.

Het opladen van de batterij neemt zo’n zes uur in beslag, maar uiteraard komt er ook een snellaadoptie waarmee de accu’s in een uur tot 80 procent opgeladen kunnen worden. Dan kun je weer tot een topsnelheid van 150 km/h naar huis rijden.

De prijs van de nieuwe Volkswagen e-Golf is nog niet bekend, net zoals wanneer dat ‘ie te bestellen is.

volkswagen-e-golf-facelift-2017-02 volkswagen-e-golf-facelift-2017-01 volkswagen-e-golf-facelift-2017-04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: