Volkswagen geeft Tiguan laatste opfrisbeurt

Alweer sinds 2007 is de Volkswagen Tiguan in z’n huidige vorm op de markt. Na een facelift in 2011 is het model daarmee zo’n acht jaar op de markt en dat betekent natuurlijk dat z'n einde onherroepelijk nadert.

Over enkele maanden beleeft de volgende generatie Tiguan dan ook z’n wereldpremière op de IAA-autoshow in Frankfurt, maar tot dat moment is de huidige versie nog leverbaar en laat die nu voorzien zijn van een allerlaatste technische update en in mijn ogen is de Tiguan daarmee meteen beter dan ooit.

Op motorische gebied zijn de 140 en 170Pk sterke 2.0 TDI-motoren vervangen door hun Euro-6 opvolgers die respectievelijk 150 en 184Pk sterk zijn. Op benzinegebied zijn de 122 en 160Pk sterke 1.4 benzinemotoren vervangen door varianten die 125 en (dat is opvallend!) 150Pk sterk zijn. Inderdaad 10Pk minder dus.

Volkswagen Tiguan 4-Motion TSI TDI R-Line final update 03

De 2.0 TSI met onder de kap een 210Pk sterke 2,0-liter benzine voorzien van een turbo is per direct, samen met enkele 1.4 TSI’s voorzien van 4-Motion vierwielaandrijving niet meer leverbaar.

Verder doet de nieuwste generatie Climatronic, zoals die reeds in onder andere de Golf VII leverbaar is z’n intrede en zijn op radiogebied voortaan de Composition Colour“ en „Composition Media“ (meerkleurig scherm, acht luidsprekers en diverse externe aansluitingen) van de partij.

Als navigatiesysteem is de „Discover Media“ (uiteraard tegen meerprijs) leverbaar, die standaard over de „Guide & Inform“ Online-diensten beschikt. Het systeem beschikt onder andere over Apple Carplay, MirrorLink en Android Auto.

Media Control is daarbij eveneens nieuw en maakt met App Connect onderdeel uit van de „Composition Media“ en „Discover Media“. Daarmee kan de radio of het infotainmentsysteem via een smartphone of tablet bediend worden waardoor ook passagiers bijvoorbeeld een reisdoel kunnen opgeven of een radiostation kunnen kiezen afhankelijk van de functionaliteit van het gekozen apparaat uiteraard.

Of de prijzen ook gewijzigd worden is nog niet bekend.

Volkswagen Tiguan 4-Motion TSI TDI R-Line final update 02 Volkswagen Tiguan 4-Motion TSI TDI R-Line final update 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: