Volkswagen geeft Touareg een facelift: zuiniger en online services

Tijdens de autotentoonstelling van Peking presenteert Volkswagen de vernieuwde Touareg, waarbij het uiterlijk slechts een bescheiden make-over krijgt.

Volgens het merk is de SUV voorzien van een krachtiger uitstraling. Vóór vallen de grote bi-xenon koplampen op; deze zijn standaard op alle modellen. Ook altijd aan boord: post-collision braking dat ‘doorschieten’ na een aanrijding voorkomt en zo het risico op vervolgschades beperkt.

Volkswagen Touareg facelift TDI 4-Motion blauw 2015 04

Aan de achterzijde springt de nieuwe diffuser in het oog. Ook technisch is de SUV verder verfijnd. ‘Coasting’ is nu standaard op alle versies. Deze techniek uit de Touareg Hybrid koppelt de motor los van de transmissie bij gas loslaten. Dit vermindert wrijving en dus het verbruik.

Volkswagen Touareg facelift TDI 4-Motion blauw 2015 02

De vernieuwde Touareg biedt volop online-mogelijkheden zoals het zoeken naar POI’s (Points Of Interest) via Google, navigatieweergave via Google Earth/Street View en razendsnelle én actuele online verkeersinfo. Na de introductie van de Touareg wordt het aantal online diensten verder uitgebreid. En er zijn meer nieuwe mogelijkheden in het infotainmentsysteem. Zo geeft Area View de Touareg ‘ogen rondom’.

Volkswagen Touareg facelift TDI 4-Motion blauw 2015 03

Elke Touareg (ook de Hybrid) heeft een trekvermogen tot 3,5 ton. In Nederland is de vierwielaangedreven SUV er met keus uit twee Euro 6-V6 TDI-motoren met start/stop: 204 of 258Pk. De eerste verbruikt officieel 6,6 l/100 km en heeft een CO2-uitstoot van 174 g/km (voorheen: 7,0 l/ en 184 g CO2). De sterkere variant komt uit op 6,8 l/100 km en 178 gram CO2/km (was: 7,2 l/189 g).

Volkswagen Touareg facelift TDI 4-Motion blauw 2015 05

Deze verbruiksdalingen komen door de betere stroomlijn, banden met lage rolweerstand en minder interne wrijving van de standaard achttraps automaat. De 380Pk sterke Touareg Hybrid met V6 TSI en elektromotor is ook weer leverbaar. Zijn gemiddelde komt op 8,2 l/100 km (CO2: 193 g/km). Bij voldoende vraag overweegt Volkswagen ook de levering van de Touareg met V8 TDI-diesel, dat geldt overigens niet voor de benzineversies.

De prijzen zijn nog niet bekend, de levering start in Oktober.

Volkswagen Touareg facelift TDI 4-Motion blauw 2015 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: