Volkswagen Golf 7 is trekauto van het jaar

Het ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen kiest jaarlijks de beste caravantrekker. Nadat de jury van de ‘Auto van het Jaar’ onlangs al voor de Volkswagen Golf koos en de Golf ook al "World Car of the Year" werd, was die van ‘de Trekauto’ na dagenlang testen ook overtuigd van zijn kwaliteiten.

De Volkswagen Golf is niet de ruimste auto in zijn klasse, maar zijn fantastische rijeigenschappen helpen hem toch aan de titel ‘Trekauto van het Jaar 2013’. De winnende 1.4-140 pk DSG mag 1.400 kilogram trekken.

De 23 deelnemende auto’s waren verdeeld over zes verschillende klassen. In de A-klasse zegeviert de Peugeot 208 1.6 VTi. Winnaar van de B-klasse wordt de VW Golf, tevens de overall winnaar. De Mazda 6 sedan 2.2 D blijkt de sterkste in de C-klasse. In de SUV-klasse eindigt de nieuw Ford Kuga 1.6 als eerste. Ford gaat ook bij de mpv’s met de eer strijken, want daar wint de C-Max 1.0 Ecoboost. De overwinning in de All Wheel Drive-klasse is voor de Honda CR-V 2.2 iDTEC.

Het oordeel over de auto’s wordt gevormd door twee onafhankelijk van elkaar opererende jury’s. Aan de hand van onder meer zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak van de trekhaak beoordeelt een jury de “vakantiegeschiktheid” van elke auto. De andere jury gebruikt de testbaan voor een slingerproef en diverse hellingen. Tevens wordt het rijcomfort van de auto’s bepaald op verschillend wegdek. Elke auto krijgt een caravan aan de haak, waarvan de belading in overeenstemming is met de daarvoor geldende ANWB-normen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: