Volkswagen Golf 7 Variant 4-Motion voorlopig alleen voor de Alpenlanden

Met onmiddellijke ingang is in Duitsland en de Alpenlanden de nieuwe Golf 7 Variant met Volkwagen’s vierwielaandrijfsyteem 4-Motion leverbaar. Het lijkt er echter op dat deze variant (althans voorlopig) niet naar Nederland komt vanwege de zwakke vraag.

Een woordvoerder laat weten dat de vierwielaangedreven Golf meer een auto is voor de Alpenlanden en dat er slechts “zeer beperkt bij de dealer naar gevraagd wordt”. Pas in een later stadium zal daarom definitief besloten worden of de auto al dan niet naar Nederland komt.

Volkswagen Golf 7 Variant 4-Motion 2014 blauw

De Golf Variant 4Motion is in de genoemde landen in eerste instantie alleen leverbaar met een tweetal dieselmotoren: de 1.6 TDI (vanaf Trendline) en de 2.0 TDI (vanaf Comfortline).

De 1.6 TDI beschikt over 105Pk en 250Nm koppel en is met een verbruik van 4,5 liter per 100 kilometer volgens Volkswagen 18% zuiniger dan z’n voorganger. Deze zwakste 4-Motion mag overigens maximaal 1.900 kilogram trekken bij een stijgingspercentage van 8%.

Uiteraard doet de 2.0 TDI daar een schepje bovenop. Die heeft 150Pk en 320Nm koppel onder de kap. Het verbruik ligt 0,3 liter hoger dan bij de 1.6. Daar staat tegenover dat je dan 100 kilogram meer aan de trekhaak mag koppelen.

Beide diesels beschikken over een handgeschakelde zes-versnellingsbak, een DSG-versie is voorlopig niet leverbaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: