Volkswagen Golf Alltrack: ideale Tiguan vervanger?

Het is alweer ruim 2,5 jaar geleden dat Volkswagen in de vorm van de Passat Alltrack haar eerste model met de looks van een off-roader presenteerde (even de Cross modellen buiten beschouwing gelaten).

Volkswagen Golf Alltrack 4-Motion TSI TDI rood 2015 03

Dat smaakte kennelijk naar meer, want nu is er de Golf Variant Alltrack en daar heeft de zwaar verouderde Tiguan wat mij betreft meteen een probleem mee. Mocht je in de markt zijn voor de ideale wintersportauto dan hoef je dus niet verder te zoeken.

De Golf Variant Alltrack staat 2 centimeter hoger op het asfalt dan z’n normale broertje en is uiteraard voorzien van de nodige zwarte kunststofopzetstukken en het 4-Motion vierwielaandrijfsysteem van de laatste generatie.

Volkswagen Golf Alltrack 4-Motion TSI TDI rood 2015 07

Op het programma staan drie dieselmotoren en één benzinemotor. Laatstgenoemde is de 1,8-liter TSI voorzien van 180Pk. Dieselen kan met een 1.6 TDI met 110Pk onder de kap of met de bekende 2.0 TDI die of met 150 of met 180Pk geleverd kan worden.

De Golf Variant Alltrack beleeft zijn debuut tijdens de Autosalon van Parijs begin volgende maand en of het model ook inderdaad naar ons land komt is nog niet officieel bekend.

Volkswagen Golf Alltrack 4-Motion TSI TDI rood 2015 08

Mocht dat niet het geval zijn dan hebben Seat met de Leon ST X-perience, Skoda met de Octavia Scout of Opel met de Insignia Country Tourer een aantale hele mooie alternatieven klaar staan. Naar verluidt volgt van de nieuwe Passat overigens ook nog een Alltrack variant.

Wordt vervolgd dus.

Volkswagen Golf Alltrack 4-Motion TSI TDI rood 2015 01 Volkswagen Golf Alltrack 4-Motion TSI TDI rood 2015 04 Volkswagen Golf Alltrack 4-Motion TSI TDI rood 2015 06 Volkswagen Golf Alltrack 4-Motion TSI TDI rood 2015 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: