Volkswagen Golf GTI Clubsport is officieel

Volkswagen liet ‘m net voor de zomer al in conceptvorm zien aan de Wörthersee en nu is ‘ie officieel: de Golf GTI Clubsport.

Net zoals bij de overige GTI-uitvoeringen ligt er een geblazen 2,0-liter TSI onder de kap die er normaalgesproken 265Pk uitperst. Trapt de bestuurder het gaspedaal echter volledig in, dan wordt de boost-functie geactiveerd.

Volkswagen-GTI-Clubsport-012

Die zorgt er voor dat er gedurende 10 seconden géén 265, maar 290 trappelende paarden aan de vooras worden vrijgegeven. Ter vergelijking: een normale GTI moet het met ‘slechts’ 220Pk doen, de performance uitvoering met net iets meer, namelijk 230.

Naar het zich laat aanzien wordt de Clubsport standaard geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak en optioneel met de DSG-automaat. Eerstgenoemde sprint in exact 6 tellen naar de 100 km/h, de automaat is een tiende sneller terwijl de topsnelheid voor beide versies op 250 km/h uitkomt.

Volkswagen-GTI-Clubsport-013

Verder beschikt de Clubsport in de vorm van aangepaste voor- en achterbumpers, sideskirts, dakspoiler en een nieuwe diffuser over verbeterde aerodynamica.

Als eerbetoon aan de originele eerste generatie GTI uit 1976 is de Clubsport voorzien van een zwarte band aan de zijkant. Donkere LED-achterlichten en grotere uitlaatpijpen maken het geheel compleet.

Volkswagen-GTI-Clubsport-014

Wanneer deze GTI exact in de showroom te bewonderen zal zijn is nog niet bekend, net zoals de prijs en eventuele opties.

Maar uiteraard houden we je daarover op de hoogte.

Volkswagen-GTI-Clubsport-015 Volkswagen-GTI-Clubsport-016 Volkswagen-GTI-Clubsport-018 Volkswagen-GTI-Clubsport-019 Volkswagen-GTI-Clubsport-010 Der neue Volkswagen Golf GTI Clubsport Volkswagen-GTI-Clubsport-005

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: