Volkswagen Golf GTI Clubsport kost minimaal 43.490,- euro

De Golf GTI Clubsport is nu te bestellen bij de Volkswagen-dealer. Met een vermogen van 195 kW/265 pk is de ‘Clubsport’ de krachtigste GTI ooit. Met de boostfunctie kan deze Golf tijdelijk zelfs 290 pk leveren.

De komst van de Golf GTI Clubsport heeft een feestelijke achtergrond: het is 40 jaar geleden dat Volkswagen de Golf GTI presenteerde en daarmee het hot hatch-segment uitvond. Volkswagen start met de DSG-versies voor prijzen vanaf 43.490 euro*. De levering start eind maart.

De Golf GTI Clubsport is om te beginnen een echte GTI met details als de rode lijn die vanuit de grille doorloopt tot de koplampen, de rode remklauwen, de dubbele uitlaat en natuurlijk de GTI-opschriften. Vele Clubsport-elementen onderstrepen het grote prestatiepotentieel van de sterkste Golf GTI ooit.

Vóór is de specifieke bumper met grote luchtinlaten een ware eyecatcher. Opzij springen de zwarte Clubsport-dorpels en de 18-inch ‘Belvedere’-velgen in het oog. Aan de achterzijde zijn de grote dakspoiler en de achterbumper met diffuser en twee uitlaatpijpen echte blikvangers. Ook het contrasterende zwarte dak (optie) is een exclusief Clubsport-element.

Volkswagen Golf GTI Mark I GTI Clubsport VII 10

Sportief en exclusief Clubsport-interieur
Ook in het interieur zijn vele Clubsport-elementen terug te vinden. De standaard Top-sportstoelen zijn uitgevoerd met Clubsport-bekleding in stof/Alcantara. Optioneel zijn ultra sportieve schaalstoelen leverbaar. Ook het sportstuur is met Alcantara bekleed.

Verder zijn er rode biezen voor gordels en matten, rode stiksels, specifieke decoratiestrips en een Clubsport-instrumentarium met speciale tellers en wijzerbladen.

Rijk uitgerust
De Golf GTI Clubsport is rijk uitgerust. Standaard zijn bijvoorbeeld 18 inch lichtmetalen velgen ‘Belvedere’, donkergetinte LED-achterlichten, Climatronic airconditioning met twee-klimaatzones, het ‘Composition Touch’ Media infotainmentsysteem met touchscreen en Bluetooth , extra donker getinte ruiten achter en een parkeerhulp achter.

Volkswagen Golf GTI Mark I GTI Clubsport VII 09

Boostfunctie en Launch Control
De Golf GTI Clubsport heeft een direct ingespoten 2,0-liter turbomotor met een vermogen van 195kW/265pk en een koppel van 350 Nm (tussen 1.700-5.300 tpm). De unieke boostfunctie zorgt ervoor dat het vermogen tijdelijk kan worden opgeschroefd tot 213kW/290pk en het koppel tot 380 Nm.

Bij de versies met DSG-transmissie is launch control inbegrepen voor nog sneller accelereren. Het Clubsport-onderstel zorgt samen met het elektronisch gestuurde sperdifferentieel (XDS+), de progressieve besturing en het optionele DCC (dynamic chassis control) voor optimale tractie én maximaal rijplezier.

Start met DSG-versies
Volkswagen start met de DSG-versies voor prijzen vanaf 43.490 euro*. De Golf GTI Clubsport met zestraps DSG-transmissie sprint in 6,3 seconden van 0-100 km/h en haalt een topsnelheid van 250 km/h. De prijzen en specificaties van de handgeschakelde versies worden later bekend gemaakt.

Volkswagen Golf GTI Mark I GTI Clubsport VII 14

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: