Volkswagen Golf is ‘Auto van het jaar 2013’

Aan de vooravond van de AutoSalon van Genève is de nieuwe Volkswagen Golf uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2013. Hij behaalde een afgetekende zege dankzij zijn "enorme arsenaal aan duurzame technieken, het hoge veiligheidsniveau en ‘value for money’".

De Golf is de derde Volkswagen die tot Auto van het Jaar is uitgeroepen. De Polo (2010) en de Golf 3 (1992) gingen hem voor. De Auto van het Jaar verkiezing bestaat sinds 1964. De opzet is zeer internationaal; in de jury zitten in 59 (hoofd)redacteuren van autotijdschriften uit 23 Europese landen.

Voor de Auto van het Jaar-verkiezing 2013 waren 35 auto’s genomineerd. Na een eerste selectieronde bleven acht finalisten over. Aan de vooravond van de autotentoonstelling van Genève maakte de internationale jury de uitslag bekend. Daarbij kwam de Golf als afgetekende winnaar uit de bus. Hij was goed voor in totaal 414 punten, de nummer 2 volgde met 202 punten en dat was de Toyota GT86 / Subaru BRZ. Derde werd uiteindelijk de Volvo V40.

Nog deze zomer wordt overigens de Golf familie verder uitgebreid met de Variant, GTI en GTI-diesel correctie GTD. Voor de muesli-eters en boomknuffelaars maken bovendien de Golf BlueMotion, de Golf EcoFuel (aardgas), elektrische e-Golf en de Golf plug-in hybride binnen een jaar hun opwachting.

Volkswagen-Golf-Variant-BlueMotion 11

PI-VR GmbH vred 6.07

Respect Copyright!
%d bloggers like this: