Volkswagen Golf R ‘Touch’ heeft bekend kleurenschema

Volkswagen is voor het eerst aanwezig op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas en presenteert de Golf R ‘Touch’. Dit studiemodel heeft allerlei functies die je kunt bedienen met handgebaren die worden opgemerkt door speciale camera’s. Ofwel: een zeer intuïtieve bedieningsmethode die ook nog eens veel schakelaars overbodig maakt.

BMW brengt het nog dit jaar naar de nieuwe 7-serie, maar ook Volkswagen is dus hard aan het werk om deze manier van bedienen te perfectioneren.

Maar beste dames en heren van Volkswagen, hadden jullie niet een origineler kleurenschema kunnen kiezen? Want deze combo zagen we hier toch echt al eerder.

CES 2015

Het laden van de toekomst
Met automatisch inductief laden wordt het laden van elektrische Volkswagens als de e-Golf veel makkelijker: de auto parkeert zichzelf boven een ‘laadplaat’ waarna het draadloze laadproces start. ‘Charge Check’ toont via de LED-knipperlichten in de buitenspiegels of de accu’s vol zijn (ononderbroken verlicht) of nog laadtijd nodig hebben (pulserend).

Volkswagens ‘e-Station Guide’ geeft daarbij aan waar laadstations te vinden zijn, welke laadapparatuur aanwezig is en wat de betaalopties zijn. Deze gids wordt continu geüpdatet door gebruikers. Elk nieuw laadpunten is zo snel vindbaar.

CES 2015

Smartphone wordt autosleutel
Een andere nieuwe functie die Volkswagen in Las Vegas presenteert is de ‘Digitale Sleutel’. Die maakt van een smartphone of smartwatch de autosleutel, waardoor ook anderen (geautoriseerd) toegang kunnen krijgen tot de auto, bijvoorbeeld voor onderhoud. Ook dat zagen we ergens anders al eerder.

Parkeren van de toekomst: e-Valet parking
Al sinds 2007 helpen Volkswagens hun bestuurders met parkeren via Park Assist. In Las Vegas laat Volkswagen ‘Trained Parking’ zien. Hierbij herkent de auto een parkeerplaats die eerder is gebruikt, en kan er zichzelf daarna volledig automatisch inparkeren.

In een volgende ontwikkelfase hoeft de bestuurder niet eens meer in de auto te zitten bij het parkeren. Hij of zij kan van een afstandje toekijken hoe de auto zichzelf parkeert. De smartphone kan worden gebruikt als afstandsbediening.

CES 2015 CES 2015

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: