Volkswagen Golf Sportsvan is ‘ANWB Trekauto van het Jaar’

Caravanliefhebbers opgelet, want de ‘ANWB Trekauto van het Jaar’ is weer bekend.

Elk jaar test vakblad Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB nieuwe personenauto’s op hun vermogen om caravans te trekken. De Golf Sportsvan 1.4 TSI (110kW/150Pk, 250Nm) met DSG-transmissie trad aan in de MPV-Klasse. Deze categorie schreef hij als winnaar op zijn naam, onder meer met de hoogst haalbare scores op de onderdelen weggedrag en prestaties met caravan.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan

Unanieme overall-overwinning
Ook de overall-overwinning ging unaniem naar de Volkswagen Golf Sportsvan. De jury loofde zijn stabiliteit met caravan, de perfecte score bij de hellingproef en zijn comfort en doelmatige karakter. Praktische details als de grote kofferruimte en de picknicktafeltjes achterin maken de Golf Sportsvan volgens de jury eveneens tot de ideale vakantieauto. Daarnaast was er waardering voor het ‘welkom-thuisgevoel’, voor het ‘lekker dikke uiterlijk’ en voor de ‘goede prijs/kwaliteitverhouding’.

Veelzijdig op vakantie
Als trekauto bewijst de Golf Sportsvan zijn capaciteiten met een geremd aanhangvermogen van 1.100 tot 1.600 kg, afhankelijk van de motorisering. Af-fabriek is de Sportsvan voor 806,- euro met een inklapbare trekhaak te bestellen. Daarnaast levert Volkswagen ook vaste en afneembare trekhaken voor montage bij de dealer achteraf.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan

Daarnaast is hij vooral veelzijdig, iets wat kampeerders natuurlijk extra aanspreekt. Standaard heeft de bagageruimte een inhoud van 500 liter. De achterbank is over een lengte van 18 cm verschuifbaar en daardoor is altijd de ideale balans tussen het ruimteaanbod voor passagiers en bagage te vinden. Voor maximale ruimte is de achterbank ook neerklapbaar. Er is dan een volume van 1.500 liter beschikbaar.
De ‘Trekauto van het Jaar 2015’  is er al vanaf  23.190,- euro. Tijdelijk is de Golf Sportsvan er overigens ook als extra complete Business Edition met een klantvoordeel tot 4.990,- euro. Meer informatie vind je hier.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: