Volkswagen Golf Variant is ‘Gezinsauto van het Jaar’

Althans volgens de ANWB dan. Want bij de jaarlijkse Gezinsauto van het Jaar-verkiezing van de ANWB ging de Volkswagen Golf Variant er met een eindcijfer van 8,0 met de overwinning vandoor. En mag zich daarmee "Gezinsauto van het jaar 2014" noemen.

Der neue Volkswagen Golf Variant

Met de overwinning sleept de Golf z’n vierde auto van het jaar titel binnen. In Maart werd hij al ‘International Car of the Year’. De ANWB riep de Golf verder ook al uit tot ‘Trekauto van het Jaar’ en recentelijk werd hij eveneens ‘Lesauto van het Jaar’.

Der neue Volkswagen Golf Variant

In de verkiezing nam de Golf Variant het op tegen vijf andere modellen. Tweede en derde werden de Toyota Auris Touring Sports (beste rijgedrag) en de Seat Toledo (meeste ruimte), beiden overigens met een 7,7 als eindcijfer. De vierde en vijfde plaats gingen respectievelijk naar de Kia Carens en de Citroën C4 Picasso.

Alleen compleet nieuwe auto’s (geen facelift-modellen) van maximaal 1.500 kg met ten minste vier deuren, een bagageruimte van minimaal 370 liter en een groen energielabel (A, B, C) komen in aanmerking voor de verkiezing.

Der neue Volkswagen Golf Variant

Respect Copyright!
%d bloggers like this: