Volkswagen herziet strategie, Phaeton wordt elektrisch en Tesla concurrent

Het Volkswagen-concern schroeft de investeringen in zijn hoofdmerk met 1 miljard euro per jaar terug. Dat maakte de autofabrikant, die wordt verdacht van fraude met uitstootwaarden van dieselmotoren, dinsdag bekend.

Een ,,heroriëntatie'' moet helpen de gevolgen van het dieselschandaal te beperken. Volkswagen zal in Europa en de Verenigde Staten alleen nog dieselauto's op de markt brengen die zijn uitgerust met de beste mogelijke technologie om de uitstoot van schadelijke gassen te reguleren.

Daarnaast gaat Volkswagen zwaarder inzetten op elektrische en hybride auto’s en dan wordt het interessant, want vandaag is bekend geworden dat de nieuwe Phaeton-generatie de beschikking gaat krijgen over een elektrische aandrijflijn in plaats van reguliere benzine- en dieselmotoren. Volkswagen opteert bij de nieuwe Phaeton dus voor een volledig elektrische auto, met voldoende capaciteit om lange afstanden af te leggen.

Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 08

De bedoeling is dat toekomstige elektrische modellen op een MEB-platform staan, met een range van 250 tot 500 kilometer. Naast personenauto’s is dit MEB-principe ook op lichte commerciële voertuigen toepasbaar en op de Porsche Mission E natuurlijk. En daarmee zijn natuurlijk meteen twee Duitse Tesla-concurrenten geboren.

Volkswagen belooft verder dat de nieuwe Phaeton weer helemaal bij zal zijn op het gebied van autonoom rijden, connectiviteit, assistentiesystemen en qua design in de buurt gaat komen van de hier afgebeelde C Coupé GTE Concept.

De Phaeton begon ooit als prestigeproject van voormalig Volkswagen-kopstuk Ferdinand Piëch. Met de Phaeton hoopte Volkswagen de BMW 7-serie en de Mercedes-Benz S-Klasse van hun troon te stoten. Ondanks het feit dat de Phaeton misschien wel kwalitatief de best gebouwde auto ooit is, mislukte die poging natuurlijk heimelijk.

Kennelijk rijden de CEO’s en directeuren van deze wereld liever Audi, BMW, Jaguar of Mercedes. Hopelijk brengt de nieuwe generatie Phaeton daar eindelijk verandering in. Wij wachten alvast met spanning af (stiekem een beetje fan inderdaad) en laten het weten wanneer er nieuws over dit topmodel te model valt.

Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 09 Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 14 Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 12 Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: