Volkswagen ID.3 is te duur om een echt succes te zijn

Volkswagen heeft vandaag de eerste prijzen bekend gemaakt van de gloednieuwe ID.3, de auto die op den duur de Golf moet doen vergeten. Dat gaat voorlopig echter nog niet lukken, want de ID.3 is een stukje duurder dan het eeuwige succesnummer uit Wolfsburg.

Kijkend naar de prijzen dan wordt namelijk één ding al snel duidelijk, het merk laat zich extreem goed betalen voor een paar niet echt noodzakelijke opties. Een klein niet te verwaarlozen puntje daarbij is echter dat iedereen natuurlijk wel die opties wil hebben om goede sier te kunnen maken op het tuinfeestje van de buurman of buurvrouw.

Anyway, laten we eens naar de prijzen en uitvoeringen kijken. De voorlopige instapper in het ID.3-gamma is de ID.3 1st. Deze staat in de showroom voor een bedrag van net géén 38 mille. Niet bepaald een echte “Volkswagen” dus. Zaken als adaptieve cruise control, een navigatiesysteem, DAB+ radio, parkeersensoren voor en achter en 18”-inch lichtmetaal zijn op deze versie standaard aanwezig.

Een trapje luxer is de ID.3 1st Plus die al meteen 43.990,- euro kost. Voor dat geldt extra, en let op dat is dus zes duizend euro, krijgt de koper Matrix-LED koplampen, een achteruitrijcamera, keyless entry en 19”-inch velgen.

De topper in het gamma is zoals de naam al doet vermoeden de ID.3 Max die voor 49.490,- euro van eigenaar wisselt. Voor nogmaals een paar duizend euro extra zijn dan een  Head-up display met Augmented Reality functionaliteit, elektrisch verstelbare ergonomische stoelen, een panoramadak, Side assist en Travel assist aanwezig, net zoals 20”-inch velgen.

Voor alle drie deze uitvoeringen geldt dat ze beschikken over een accupakket van 58 kWh waarmee volgens WLTP iets meer dan 420 kilometer gereden moet kunnen worden. Het vermogen en koppel bedragen respectievelijk 204pk en 310Nm waarmee de achterwielaangedreven ID.3 in 7,3 seconden naar de 100 km/h moet kunnen sprinten.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: