Volkswagen is klaar voor de zomer, nu officieel: de Golf R & Beetle Cabriolet

Buiten is het nog winter maar dat weerhoudt Volkswagen er niet van vast de details van hun nieuwe modellen voor het komende zomerseizoen bekend te maken.

Met de open Golf R debuteert, nu eindelijk officieel, de sterkste Volkswagen Cabriolet ooit. Dit 265Pk sterke kanon is voorzien van een 2,0-liter TSI turbomotor met benzine-inspuiting en een koppel van 350Nm.

Volkswagen Golf R Cabriolet

Met de standaard aanwezige DSG-automaat met zes versnellingen duurt de sprint naar de 100 km/h ongeveer 6,4 seconden. Naar goed Duits gebruik is de topsnelheid elektronisch begrensd op 250 km/h.

Het verbruik ligt volgens Volkswagen op 8,2 liter per 100 kilometer met een CO2-uitstoot van 190 gram per kilometer. Ondergetekende heeft een tijdje met een Golf R gereden en was al blij als ‘ie ergens tussen de 10 en 11 liter uitkwam. Die 8,2 ga je dus nooit halen, maar dat terzijde. Als je verbruik belangrijk vindt neem je maar lekker een Golf diesel.

Volkswagen Golf R Cabriolet

Standaard beschikt de Golf R Cabriolet onder andere over een automatische koprol beveiliging, Bi-Xenon, LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, sportstoelen met leder, klimaatcontrole en 18”-inch lichtmetalen velgen. Het dak opent overigens altijd elektrisch in exact 9,0 seconden.

Het topmodel kost overigens bijna twee keer zoveel als de voordeligste Golf Cabriolet. De prijs van de R Cabriolet is namelijk vastgesteld op 56.290 euro,-. Mocht je interesse hebben dan moet je overigens snel zijn: voor de Nederlandse markt zijn voor dit jaar slechts 5 stuks beschikbaar.

Met ruim 565.000 verkochte exemplaren (inclusief Kever) mag ook de nieuwe Beetle Cabriolet natuurlijk niet ontbreken. In Duitsland zal de Beetle in vijf verschillende uitvoeringen op de mart komen: „Beetle“, „Design, „Design Exclusive“, „Sport“ en „Sport Exclusive“.

Ook komen er drie speciale modellen de „50s Edition“, „60s Edition“ en 70s Edition“. Er is keuze uit twaalf verschillende exterieur- en twee dakkleuren. Verder kan er gekozen worden uit elf verschillende interieur stof/leer combinaties en twaalf verschillende velgen.

Genoeg om de Beetle aan de smaak van je vriendin aan te passen dus, dan kun je zelf die Golf R nemen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: