Volkswagen klanten in Duitsland krijgen korting op nieuwe diesel

Volkswagen gaat Duitse klanten mogelijk korting geven als zij hun diesel met sjoemelsoftware komen inruilen voor een nieuw model. Dat zou goedkoper zijn dan een reparatie. Dat meldt het Duitse persbureau DPA zondag op basis van bronnen rond de autofabrikant.

Volkswagen maakte recentelijk bekend 8,5 miljoen auto's terug te halen, nadat het concern bekende software te hebben geïnstalleerd waarmee auto's schoner uit tests kwamen dan ze in feite waren.

In Duitsland haalt het bedrijf 2,4 miljoen auto's terug. Volgens DPA betekent dat elfhonderd stuks per dealer. De reparatie duurt anderhalf uur per auto. Bij een flink aantal is bovendien meer nodig dan alleen aanpassingen aan de software. Dat resulteert in hoge reparatiekosten. We zijn benieuwd hoe de Nederlandse Volkswagenimporteur, PON, hierop gaat reageren.

Volkswagen Touran onthulling R-Line TSI TDI 2016 15

Nieuw 'slachtoffer'
Bild am Sonntag meldde op basis van bronnen dat het schandaal daarnaast opnieuw een ingenieur de kop lijkt te kosten. Hanno Jelden, die in 2007 de software programmeerde, zou enkele dagen geleden op non-actief zijn gezet.

De rol van Jelden in de zaak wordt volgens de krant ook bestudeerd door de openbare aanklager in Braunschweig.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: