Volkswagen Lamando is Mercedes CLA-concurrent

Over de naam gaan we het maar niet hebben, maar tijdens de Chengdu Auto Show in China presenteert Volkswagen de Lamando, de productieversie van de New Midsize Coupé.

De Lamando heeft veel weg van een Jetta met nieuwe achterlichten en moet in China vooral de strijd aangaan met de Audi A3 Sedan en de Mercedes CLA.

Volkswagen NMC New Midsize Coupe Lamando bruin 2015 02

De auto wordt gebouwd op het MQB-platform door de Chinese joint-venture van VAG met Shanghai Volkswagen en is standaard voorzien van een panoramadak en LED-verlichting.

Onder de kap is er keuze uit een 1,4-liter TSI of 2,0-liter TSI benzinemotor die altijd gekoppeld zijn aan een automatische DSG-transmissie met zeven versnellingen.

Aangezien die Lamando speciaal voor de Chinese markt gebouwd en ontwikkeld is, is een oversteek naar Europa niet waarschijnlijk. Maar aangezien Volkswagen ook hier een concurrent voor de eerder genoemde modellen op de markt wil brengen is een nieuw model voor Europa in dit segment wel zo goed als zeker.

Meer details zijn nog niet bekend.

Volkswagen NMC New Midsize Coupe Lamando bruin 2015 04 Volkswagen NMC New Midsize Coupe Lamando bruin 2015 05 Volkswagen NMC New Midsize Coupe Lamando bruin 2015 06 Volkswagen NMC New Midsize Coupe Lamando bruin 2015 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: