Volkswagen levert Phaeton alleen nog als achtcilinder

Volkswagen heeft aangekondigd dat het leveringsgamma van de Phaeton op de shop gaat en dat het model voortaan nog maar met één motor te bestellen is.

Aangezien de Phaeton in z’n huidige gedaante alweer sinds 2002 op de markt is, lopen de verkopen natuurlijk steeds meer terug. Aangezien de nieuwe Phaeton pas over twee jaar z’n debuut maakt. wordt dus tot die tijd het gamma aangepast.

Volkswagen Phaeton 2013 1

Dat betekent dat de 3,0-liter V6 TDI diesel en de 3,6-liter FSI benzine voortaan niet meer in ons land geleverd zullen worden. Alleen de 4,2-liter V8 met onder de kap 335Pk blijft leverbaar. Die motor is wel licht onder handen genomen zodat de EU6-emissienorm in ieder geval gehaald wordt.

De Phaeton wordt uiteraard afgeleverd in de Highline-trim, waarbij de koper kan kiezen uit een normale of lange wielbasis. De vierwielaangedreven limousine kent een vanafprijs van ruim 142.000,- euro, de versie met lange wielbasis kost nog eens 21 mille meer.

In 2017 volgt zoals gezegd z’n opvolger die overigens veel techniek zal delen met de nieuwe Audi A8 die gepland staat voor eind 2016.

Volkswagen Phaeton 2013 2

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: