Volkswagen lijkt niet om nieuwe onderdelen heen te komen in dieselgate

Volkswagen is druk bezig om voor zijn dieselwagens van Audi, Skoda, Seat en het merk zelf die zijn uitgerust met software om uitstootwaarden te manipuleren, een oplossing te vinden. De wagens worden teruggeroepen naar de garage en oplossingen kunnen bestaan uit aanpassingen van zowel de software als de hardware.

Vooral dat laatste is nieuw, want volgens diverse technische experts is het onmogelijk dat Volkswagen de problemen alleen met nieuwe software op kan lossen. Zo lijkt een oplossing die ook gebruik maakt van ad-blue op bepaalde modellen onvermijdbaar.

Iets wat de Duitsers natuurlijk al wisten tijdens de ontwikkeling van de diverse modellen en de EA189 motor, maar vanwege de meerkosten van tussen de 300 en 500 euro per auto (geschat door diezelfde experts) maar hebben weggelaten. Dat even terzijde overigens.

Skoda Superb introductie 2015 08

Want, voor elk betreffend model en bouwjaar wordt namelijk op dit moment een variant ontwikkeld, aldus Volkswagen afgelopen donderdag. Die moeten eind November klaar zijn. De terugroepactie begint dan in Januari en zal meteen de grootste in de geschiedenis van onze planeet zijn, want alleen al in Europa worden 8,5 miljoen auto's teruggeroepen naar de dealer.

Die dealers gaan het overigens verdomd druk krijgen, want diverse overheden zullen waarschijnlijk een einddatum aan deze actie willen koppelen die zeker geen 2 jaar in de toekomst ligt.

Volkswagen benadrukt natuurlijk dat de wagens technisch veilig zijn en dat er gewoon mee kan worden gereden. Gebruikers zullen de komende weken en maanden worden geïnformeerd waarbij er op dit moment vooral vragen zijn over de  gevolgen.

Wordt de auto door de aanpassingen minder zuinig, is er minder vermogen beschikbaar etc. Volkswagen zwijgt in alle talen en dat zegt misschien wel genoeg over de mentaliteit die er nog steeds heerst.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: