Volkswagen onthult Beetle Cabriolet

Terwijl de herfstvakantie hier voor de deur staat en het pijpenstelen regent introduceert Volkswagen aan de andere kant van de oceaan de Beetle Cabriolet.

De nieuwe Kever Cabrio biedt plaats aan vier personen en wat bagage, 225 liter om precies te zijn. Voor extra ruimte kan de achterbank worden neergeklapt hetgeen uiteraard ten koste gaat van de twee achterste zitplaatsen.

De softtop kan tot 50 km/h open in minder dan 10 seconden, net zoals bij de Golf Cabriolet. Een “Active rollover protection system” biedt, bestaande uit twee rolbeugels die automatisch tijdens een crash omhoog komen, tijdens een cabriotour de nodige bescherming.

Het motorengamma van de Beetle Cabriolet bestaat uit een aantal benzine en dieselvarianten. Op benzingebied is er de bekende 1.2 TSI met 105Pk, een Bluemotion-versie daarvan, een 1.4 TSI met 160Pk en als topper de 200Pk sterke 2.0 TSI.

Diesels zijn er in de vorm van een 1.6 TDI van 105Pk, die ook als Bluemotion variant leverbaar is, en een 2.0 TDI met 140Pk. Een handgeschakelde zesbak behoort in alle gevallen tot de standaarduitrusting, desgewenst is de zestraps-DSG als optie leverbaar.

De Beetle Cabriolet staat in Maart 2013 aan deze kant van de oceaan in de showroom.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: