Volkswagen presenteert begin volgend jaar Tiguan Allspace

Met de Tiguan Allspace presenteert Volkswagen volgend jaar een nieuwe, grotere variant van de Tiguan. Deze lange versie van de succesvolle SUV beleeft zijn wereldpremière begin januari tijdens de North American International Auto Show (NAIAS, 8-22 januari 2017).

In de zomer van 2017 wordt deze nieuwe modelvariant van de Tiguan – met maximaal zeven zitplaatsen – tegelijkertijd in Noord-Amerika, China en Europa geïntroduceerd.

De Europese versie van de lange Tiguan-uitvoering krijgt de toevoeging ‘Allspace’ in de modelnaam, in Noord-Amerika en China blijft het eenvoudigweg bij ‘Tiguan’. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze extra lange Tiguan een langere wielbasis (+11 cm), wat resulteert in extra ruimte in het interieur en de mogelijkheid voor zeven zitplaatsen.

skoda-kodiaq-topuitvoering-wit-2017-dsg-04

En daarmee is het model natuurlijk een uitgelezen concurrent voor de nieuwe Skoda Kodiaq uit eigen huis. De Allspace zou met name op het gebied van veiligheids- en technologiefeatures zaken moeten bieden die de Skoda niet heeft, want anders zie ik de toekomst somber in voor deze Allspace.

De Kodiaq heeft de lat enorm hoog gelegd binnen het VAG-concern en de vraag gaat dus zijn of deze Tiguan XL daar überhaupt iets tegenover kan zetten.

volkswagen-tiguan-allspace-schets-01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: