Volkswagen presenteert Golf Variant als GTD

De afkorting GTD (Gran Turismo Diesel) is inmiddels bijna net zo bekend als het GTI-label. Op de AutoSalon van Genève komende Maart stelt Volkswagen daarom de Golf Variant in GTD-trim voor.

Na de Golf R Variant is dit de tweede snelle uitvoering van de transporter Golf en misschien wel de slimste keus van de twee. Net zoals bij de hatchback bedraagt het vermogen 184Pk en het koppel 380Nm, wat resulteert in een verbruik van 4,4-liter per 100 kilometer.

Daarmee is de 2,0-liter TDI in Variant-versie gegarandeerd een stuk zuiniger dan de R. Die zit dan natuurlijk wel een stuk rapper op de 100 km/h, maar met een sprinttijd van 7,9 seconden naar die snelheid hoeft de GTD zich nergens voor te schamen.

Volkswagen Golf GTD Variant antraciet 2015 02

Naast specifieke GTD bumpers en een aangepaste grille beschikt de Variant GTD over donkere rookglas achterlichten en verbrede spatborden. Daarin vinden 17”-inch lichtmetalen „Curitiba“ velgen plaats, optioneel zal 18“-inch te leveren zijn. Zaken als Bi-Xenon verlichting, zwarte dakrails, een vercrhoomde dubbele uitlaatpijp en een verlaagd sportonderstel (-15mm) maken het geheel compleet.

Aan de binnenkant zijn standaard sportstoelen, aluminium pedalen, een zwarte dakhemel, een multifunctioneel stuurwiel in Alu-look een de verplichte schakelpook in golfbaldesign te vinden.

Een prijs is nog niet bekend, die verwachten we rond half Maart.

Volkswagen Golf GTD 5

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: