Volkswagen presenteert nieuwe Caddy-generatie

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de nieuwe, vierde generatie Caddy. Zijn nieuwe design springt direct in het oog en dankzij nieuwe motoren is deze bestseller schoner en zuiniger dan ooit.

Slimme assistentiesystemen zorgen tegelijkertijd voor meer veiligheid, comfort en gebruiksgemak. De nieuwe Caddy wordt deze zomer op de Nederlandse markt verwacht in een bedrijfswagen- en personenauto-uitvoering.

Dankzij de nieuwste assistentiesystemen verzet de nieuwe Caddy de bakens in zijn segment op het gebied van veiligheid, comfort én gebruiksgemak. Zo heeft hij optioneel Front Assist met City-noodremfunctie - tot 30 km/h kan dit systeem autonoom een noodstop uitvoeren.

Multi Collision Brake is standaard bij de Euro 6-versies en beperkt of voorkomt zelfs vervolgschade na een aanrijding. Andere comfortverhogende opties zijn de grootlichtassistent, vermoeidheidsherkenning en voorruitverwarming. Ook adaptieve cruise controle (ACC) is als extra verkrijgbaar.

Volkswagen Caddy Besteller werkauto 2016 05

De Caddy is er met gloednieuwe multimediasystemen als Radio Composition Colour en Composition Media en het radio-navigatiesysteem Discover Media. Alle zijn te combineren met een achteruitrijcamera. Park Assist is optioneel. Het maakt automatisch inparkeren mogelijk (parallel áán en haaks óp de rijrichting) – handig voor koeriers- en bezorgdiensten.

De Caddy krijgt een gloednieuwe 2.0 TDI-dieselmotor in vier varianten: van 55kW/75Pk tot 110kW/150Pk. De zuinigste variant is de Caddy BlueMotion met een officieel vastgesteld verbruik van 4,0 l/100 km.

De Caddy EcoFuel (CNG/aardgas) met een 1.4 TGI-motor is krachtiger en tegelijkertijd 30% zuiniger dan zijn voorganger. Het vastgestelde verbruik komt op 4,0 kg/100 km.

Ook zijn er drie benzinemotoren: de 1,2-liter viercilinder TSI met 62kW/84Pk, de 1.0-driecilinder TSI met 75kW/102Pk en de 1.4 TSI met 92kW/125Pk. Naast de nieuwe Euro 6-versies zijn voorlopig ook nog Euro 5-dieselmotoren beschikbaar.

De levering van de nieuwe Caddy in Nederland start deze zomer. De prijzen worden in de aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. Van de huidige Caddy is op dit moment het actiemodel C-Edition beschikbaar, met klantvoordeel dat kan oplopen tot ruim 6.000,- euro.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Leave a reply

%d bloggers like this: