Volkswagen presenteert twee Polo BlueMotions, de BlueGT en de CrossPolo

Op de autotentoonstelling van Genève, begin Maart maakt Volkswagen het gamma van de vernieuwde Polo compleet met twee BlueMotions, de BlueGT en de CrossPolo.

De Polo TSI BlueMotion is het eerste benzinemodel van Volkswagen met BlueMotion-label. De 95Pk sterke 1.0 TSI heeft volgens het merk een officieel vastgesteld verbruik van 4,1 liter per 100 kilometer (CO2: 94 g/km) en is daarmee zuinigste vijfzits benzineauto van het moment. Daarmee valt de nieuwe Polo TSI BlueMotion in de categorie van de auto's met 20% bijtelling.

Volkswagen Polo BlueGT BlueMotion Cross gamma 2015 03

De Polo TDI BlueMotion is nu voorzien van een 1,4-liter  TDI-dieselmotor met een vermogen van 75Pk. Die is nog zuiniger dan zijn voorganger, de 1.2 TDI. Het officiële verbruik is vastgesteld op 3,1 liter per 100 kilometer met een CO2-uitstoot van 82 gram per kilometer en dat is genoeg om in de categorie voor 14% bijtelling te vallen. Alle BlueMotions zijn overigens voorzien van lichtmetalen wielen en diverse aerodynamische aanpassingen.

Volkswagen Polo BlueGT BlueMotion Cross gamma 2015 05

De nu 150Pk sterke (+10 pk) Polo BlueGT heeft dankzij cilinderuitschakeling opnieuw een ‘tweecilinder-modus’. Mede daardoor komt het normverbruik uit op 4,8 l/100 km (4,7 met DSG-automaat) en bedraagt de bijtelling slechts 20 procent. De topsnelheid bedraagt 220 km/h. De BlueGT is te herkennen aan 17"-inch lichtmetalen wielen, achterspoiler en – diffuser en een sportief interieur.

Ook de CrossPolo maakt deel uit van het vernieuwde Polo-gamma, uiteraard voorzien van de bekende typische Cross-accenten als zwarte carrosseriedelen, dakrails, mistlampen vóór en grote (17"-inch) lichtmetalen wielen.

Half Maart worden de prijzen bekend gemaakt.

Volkswagen Polo BlueGT BlueMotion Cross gamma 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: