Volkswagen prijst eerste benzine BlueMotion vanaf 16.490,- euro

De Polo 1.0 TSI is de eerste Volkswagen met benzinemotor die het zuinigheidslabel ‘BlueMotion’ krijgt – voorheen waren er alleen BlueMotion-díesels en inmiddels is de prijs bekend.

De Polo TSI BlueMotion is per direct bestelbaar. Hij heeft een 1,0-liter driecilindermotor met directe brandstofinjectie en een turbo, en wordt altijd geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 70kW/95Pk sterke 1.0 TSI legt de sprint van 0 naar de 100 km/h af in 10,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 195 km/h.

Volkswagen Polo 1.0 TSI BlueMotion rood 2015 04

Het typische BlueMotion-kenmerk is uiteraard het gunstige verbruik: officieel vastgesteld op 4,1 l/100 km of 1 op 24,4 (CO2: 94 g/km). Samen met de gunstige aanschafprijs vanaf 16.490,- euro (vijfdeurs: 17.130,- euro) is de Polo BlueMotion TSI daarmee ook zeer aantrekkelijk voor particuliere rijders. Bijkomend pluspunt voor zakelijke rijders is de inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

Volkswagen Polo 1.0 TSI BlueMotion rood 2015 05

Elke BlueMotion en dus ook deze Polo is direct als zodanig herkenbaar. Dat zit hem in details als de  achterspoiler, de skirts en een eigen lichtmetalen velgendesign. Ook de dichte grille en de specifieke interieuruitrusting zijn typisch BlueMotion. Handige en comfortabele details zijn de standaard airco, de boordcomputer, het gekoelde dashboardkastje en de variabele laadvloer.

Ook de Polo BlueMotion is leverbaar met zaken die in dit segment uniek zijn. Zo is hij er met het Radiosysteem Composition Media met groot aanraakscherm, digitale radio-ontvangst (DAB+), het Connectivitypakket en spraakbediening.

Tenslotte zijn de nieuwste assistentiesystemen leverbaar waaronder de adaptieve cruise control met Front Assist en City Emergency Braking. Comfortabel voor deze tijd van het jaar is het winterpakket dat bestaat uit verwarmde stoelen en verwarmde ruitensproeiers.

Volkswagen Polo 1.0 TSI BlueMotion rood 2015 02 Volkswagen Polo 1.0 TSI BlueMotion rood 2015 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: