Volkswagen prijst nieuwe GTI en GTD (met video)

De specificaties van de nieuwe Golf 7 GTI en GTD hadden we natuurlijk al, slechts de prijs ontbrak. Tijdens de AutoSalon van Genève heeft Volkswagen ook dat laatste ontbrekende stukje van de puzzel bekend gemaakt.

Volkswagen Golf GTD 1

De nieuwe GTI krijgt een vanafprijs van 33.290,- euro en dat is niet alleen ruim 2 mille goedkoper dan z'n voorganger, maar ook goedkoper dan al z'n concurrenten. Zo kost de Renault Mégane RS € 35.990,-, de Ford Focus ST € 34.410,- en de Astra OPC, die misschien wel meer op Golf R niveau ligt, ruim 43.000 euro.

Neem je het Performance Pack, dan betaal je 1.500 euro extra. Voor dat geld krijg je 10Pk extra (naar 230Pk in totaal), 17"-inch remmen en een sperdifferentieel. En daarnaast koop je ook een 15 seconden snellere rondetijd op de Nordschleife dan de tijd die de versie zonder dat pack neerzet.

 

De nieuwe 184Pk sterke diesel GTI, de GTD, is leverbaar vanaf € 34.690,-. Dat is dan opvallend genoeg weer duurder dan z'n directe concurrenten. Zo kost de vergelijkbare dieselknaller uit Spanje, de Seat Leon FR TDI, slechts € 31.050,- en verdient daarmee de titel DrivEssential koop van het jaar.

Voor zowel de GTI als GTD geldt dat dit de prijzen voor de 3-deurs varianten zijn; de 5-deurs is naar alle waarschijnlijk rond de 800,- euro duurder. Bestellen kan vanaf half Maart, de eerste leveringen zullen vanaf Mei plaatsvinden.

Volkswagen Golf GTD 5

Respect Copyright!
%d bloggers like this: