Volkswagen schandaal: 2,8 miljoen voertuigen in Duitsland voorzien van foute software

In Duitsland zijn ongeveer 2,8 miljoen voertuigen verkocht die zijn voorzien van ‘sjoemelsoftware’, zes keer zo veel als in de VS. Dat heeft de Duitse minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, vandaag medegedeeld aan de Duitse Bondsdag. Dat meldt Automotive News Europe.

Het gaat om dieselauto’s met 1.6- en 2.0 liter motor. Mogelijk zijn er ook auto’s met en 1.2-liter dieselmotor getroffen. Naar verluidt gaat het dan niet alleen om Volkswagens, maar ook Seat's en Skoda's.

Begin deze week werd bekend dat Volkswagen wereldwijd 11 miljoen auto’s op de markt heeft gebracht met software die de uitslag van uitstoottests manipuleert. Het schandaal kwam in de VS aan het licht, waar een kleine half miljoen dieselauto’s zijn voorzien van het ‘defeat device’. Nu komen er voor het eerst cijfers naar buiten over fraude op een andere markt.

De Europese Commissie heeft lidstaten opgeroepen in hun land onderzoek te doen naar hoeveel auto’s er bij het schandaal betrokken zijn. Frankrijk en Italië hebben al toegezegd tests te gaan uitvoeren, meldt Automotive News Europe.

De Nederlandse staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld zei gisteren "onthutst" te zijn over de schaal van de fraude en riep de Europese Commissie op snel strenge real driving tests in te voeren om uitstoot vast te stellen.

Volkswagen Touran onthulling R-Line TSI TDI 2016 15

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: