Volkswagen Sharan prijs omlaag uitrusting omhoog

Het lijkt er op dat Volkswagen wat problemen heeft om de Sharan aan de man te brengen, want vandaag maakt de importeur bekend dat de prijs omlaag en de uitrusting omhoog gaat.

De Comfortline met nu onder meer navigatie en Park Distance control is het nieuwe basismodel. Tegelijkertijd wordt de prijs naar beneden bijgesteld: de Sharan is er nu vanaf 43.490,- euro. Onder de kap ligt dan een 1,4-liter TSI die over 150Pk beschikt.

Volkswagen Sharan

Elke Sharan wordt voortaan standaard geleverd als zevenzitter en er zijn meer ‘plussen’ in de standaarduitrusting. De Comfortline heeft naast Navigatie RNS 315, die overigens uit de middeleeuwen stamt, en Park Distance Control nu ook standaard telefoonvoorbereiding Plus, een multimedia aansluitbox en alarm Plus.

De Sharan Highline heeft alles van de Comfortline plus een elektrisch bediende achterklep, zonwering voor de zijruiten achter, alcantara bekleding, instapverlichting, verwarmde voorstoelen etc. Ondanks de rijkere uitrusting is ook hier de prijs naar beneden bijgesteld. De Sharan Highline 1.4 TSI is er nu vanaf 46.290,- euro.

Volkswagen Sharan

Nieuw voor de Sharan is het Advance- pakket dat bestaat uit xenon verlichting, een groot panorama schuifdak en elektrische inklapbare buitenspiegels. Dit pakket is er voor 2.045,- euro. Ten opzichte van ‘losse extra’s’ bedraagt het klantvoordeel 877,- euro.

De Sharan is er met keuze twee benzinemotoren: de 1.4 TSI met 110kW/150Pk en de 2.0 TSI met 147kW/200Pk. Ook zijn er twee dieselmodellen: de 2.0 TDI met 103kW/140Pk en de 2.0 TDI met 125kW/170Pk. De 2.0 TSI en de sterkste 2.0 TDI worden standaard geleverd in combinatie met de bekende zestraps DSG-transmissie en het Highline-uitrustingsniveau.

Volkswagen Sharan

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: