Volkswagen showt „Power-Pick-up“ aan de Wörthersee

Tijdens het jaarlijkse GTI-treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee presenteert Volkswagen dit jaar de „Über-Amarok“.

Met een lengte van 5,25 meter en een breedte van 2,22 meter is deze Amarok gebouwd op de SingleCab XL cabine en nog eens 8 centimeter verlaagd.

Volkswagen Amarok R-Style Worthersee 2013 02

Deze Power-Amarok beschikt uiteraard over permanente vierwielaandrijving en de 3,0-liter TDI levert een vermogen van 270Pk en 600Nm koppel. Dankzij de achttrapsautomaat lukt de stoplichtsprint naar de 100 km/h in 7,9 seconden. Niet slecht voor een auto die met 3,5 vierkante meter laadruim twee europalets opslokt.

Highlights zijn verder de 22”-inch Gun-Metal velgen voorzien van 295/35 banden en het interieur. Daar vinden we zwart Nubuk- en Carbonleder terug, uiteraard voorzien van contrasterende stiksels (in rood) en sierlijsten in brushed aluminium optiek. Ook een navigatie/infotainmentsysteem met een 8”-inch touchscreen voorzien van gekoelde eindversterkers (2x380Watt) en subwoofer (500Watt) ontbreekt niet. Zelfs koppel-, turbodrukmeters en een stopwatch zijn van de partij.

Of en wanneer er een serieversie komt is niet bekend, mogelijk zien we een aantal van deze onderdelen terug in een R-Line pakket voor de Amarok.

Volkswagen Amarok R-Style Worthersee 2013 03

Respect Copyright!
%d bloggers like this: