Volkswagen Tiguan blijft lelijk, ook als R-Line Black Style

In navolging van zijn grote broer, de Touareg R-Line Black Style, is nu ook de Volkswagen Tiguan in deze uitvoering te configureren. En zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden, maakt dat het model in mijn ogen nog steeds niet mooi. Daar denken velen onder jullie kennelijk echter anders over, want de Tiguan verkoopt in ons land prima.

De R-Line styling is dan ook zeer gewild onder Volkswagen-rijders. Veel leaserijders kiezen bijvoorbeeld voor de rijk uitgeruste Business R-modellen.  Een op de twee Nederlandse Tiguan-kopers (jawel, 50% dus) kiest voor de sportieve R-looks.

Goed nieuws voor toekomstige Tiguan-kopers dus om te weten dat de Tiguan R-Line Black Style een exterieurpakket bevat met onder meer zwarte 19"-inch ‘Sebring’ lichtmetalen velgen (zwarte 20 inch Suzuka-velgen tegen meerprijs leverbaar), een zwarte R-Line-dakspoiler, zwarte dakrails, zwarte spiegelkappen en raamlijsten, donker getinte ramen achter, en een R-design bodykit.

Dat R-Line Black Style exterieurpakket is vervolgens weer te combineren met een interieurpakket. Dan zijn zaken als Top-comfortstoelen, ‘Race’ stoffen bekleding, een R-Line sportstuur, een zwarte dakhemel, R-line instaplijsten, R-line vloermatten en aluminium pedalen van de partij.

Het R-Line Black Style exterieurpakket kost 2.505,- euro op de Tiguan Highline en 601,- euro op de Tiguan Highline Business R. Het R-Line Black Style in- én exterieurpakket is er voor respectievelijk € 3.303 (Highline) en € 1.211 (Highline Business R).

De Volkswagen Tiguan Highline R-Line Black Style is daarmee als 1.5 TSI DSG (110 kW/150 pk) leverbaar vanaf ruim 41 mille. Veel geld voor een dergelijke SUV. Gelukkig komen er vanuit het Oosten ook SUV's met sportieve looks, waaronder deze. Misschien is dat wel de betere keuze.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: