Volkswagen voegt topversies aan nieuwe Tiguan-gamma toe met GTI-power

Volkswagen heeft stilletjes de nieuwe Tiguan voorzien van een tweetal monitoren met pit, namelijk de 2.0 BiTDI en de 2,0-liter TSI uit de Golf GTI.

Eerstgenoemde levert net zoals in de Passat 240 diesel peekaa’s en een koppel van 500Nm. Daarmee sprint de Tiguan ook als een GTI naar de 100 km/h, namelijk in slechts 6,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 228 km/h.

Dit alles wel dankzij de standaard aanwezig 4-Motion vierwielaandrijving en de 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Het verbruik komt overigens uit op 6,4 liter per 100 kilometer.

volkswagentiguanr-line8

De benzineversie is iets kariger bedeeld, wat die moet het doen met 220pk en slechts 350Nm koppel. Ook deze versie zit in zes en een halve tel op de honderd, maar moet met een topsnelheid van 220 km/h z’n meerdere in de diesel erkennen. Ook hier is een 7-traps DSG en 4-Motion standaard.

Beide modellen worden overigens alleen leverbaar met de Highline uitrusting, dus reken op prijzen boven de 50.000,- euro. Als we de definitieve prijzen voor je hebben melden we dat uiteraard.

Tot die tijd vind je hier verder alles over de nieuwe Tiguan.

Volkswagen Tiguan GTI 2.0 TDI TFSI topmodel 2017 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: