Volkswagen voorziet Golf Sportsvan van R-Line-pakket

Om de Golf Sportsvan verder van het ’50 Plus’-imago van zijn voorganger te weken, presenteert Volkswagen niet één maar twee R-Line-pakketten. Dat moet de Sportsvan een dynamisch en sportief imago geven, aldus de Telegraaf.

De hoge hatchback met hoge daklijn en dito zitpositie heeft niet voor niets een andere naam gekregen. De term Plus werd te veel met senioren geassocieerd en sprak daardoor een deel van de potentiële kopersgroep niet aan. De aanduiding Sportsvan klinkt volgens de Duitsers sportiever. Alsof het een dynamische auto is.

Die dynamiek krijgt de Sportsvan nu door de toevoeging van twee R-Line-pakketten. Het ene pakket richt zich op de exterieure kant van de Sportsvan, de andere op het interieur.

Volkswagen Golf Sportsvan R-Line 03

Voor de buitenzijde van de Golf R-Line hebben de heren van Volkswagen R GmbH gekozen voor andere bumpers met grotere luchtinlaten en chromen elementen, een achterbumper met diffuser, andere uitlaateindstukken, donkere achterlichtunits en sideskirts. Op de carrosserie plakt R GmbH de beeldmerken van R-Line.

Het interieurpakket omvat zaken als sportstoelen met middenbaan in ‘race’-design en zijwangen in San Remo-ontwerp. In de stoffen bekleding is het R-Line-embleem aangebracht. De deurbekledingen zijn op de stoelbekleding afgestemd. Verder voorziet het pakket in ‘Black Lead Grey’-sierlijsten, een speciale mattenset en andere pedalen. Het multifunctionele stuurwiel kent een sportievere afwerking.

Onafhankelijk van het geopteerde pakket krijgt de Golf Sportsvan R-Line een aangepaste besturing, donkere zijramen, een 1,5 cm lager sportonderstel en lichtmetalen wielen, waarvoor vier setjes (17"-inch: Salvador, 18"-inch: Marseille, Salvador en Serron zijn ontworpen.

Prijzen zijn op aanvraag bij de Volkswagen dealer en meer beeldmateriaal dan bijgevoegde computertekeningen is er (nog) niet.

Volkswagen Golf Sportsvan R-Line 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: