Volvo denkt na over ultraluxe S90 en Polestar versie

Volvo heeft deze week de nieuwe S90 voorgesteld en achteraf komen altijd leuke nieuwtjes naar boven. Dat er een V90 op stapel staat was duidelijk, een Polestar-versie en een luxueuze reeks behoren echter ook tot de toekomstplannen.

Volvo wil gaan inzetten op drie vlakken, als het op de pas voorgestelde S90 aankomt. De plug-in hybride T8-motorisatie werd eerder al voorgesteld in de XC90 en zal nu de groene inborst van de S90 accentueren.

Voor wat betreft de sportieve kant van de S90 vertrouwt Volvo op de Polestar-dochter. Want Volvo steekt niet onder stoelen of banken dat ze in de toekomst potente karren als de Audi RS6 Avant en Mercedes E63 AMG Estate in het vizier willen nemen. Dat de potente T8-variant van de S90 als basis voor een dikke Polestar gebruikt zal worden, is mogelijk. Op die manier kan Volvo het vermogen elektrisch nog wat opkrikken.

Een derde poot van Volvo's toekomst ligt tenslotte in de extra-luxueuze versies van de S90. Bij de vorige S90 - denk even een paar decennia terug - waren er ook een aantal Executive-niveau's beschikbaar, al dan niet met verlengde wielbasis. Het succes van de luxueus aangeklede First Editions van de Volvo XC90 speelt daarbij tenslotte ook nog een rol.

Het worden mooie tijden voor Volvo-liefhebbers dus...

Location Front Quarter Volvo S90 Mussel Blue

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: