Volvo is blij met gelekte designs van V90 en S90

Je zou denken dat de stoppen wel zo’n beetje doorslaan bij een autofabrikant wanneer het ontwerp van een nog te verschijnen model al op straat ligt lang voordat dat model in de verkoop gaat.

Niets is echter minder waar bij Volvo, want in een interview met de Zweedse website Swedespeed.com liet Volvo’s marketingdirecteur Alan Visser weten zelfs blij te zijn met de recent gelekte S90 en V90 modellen.

Sterker nog, hij had gewild dat hij van begin af aan degene was geweest die de schaalmodellen gelekt had. Waarom denk je nu? Simpel zegt Visser. De auto’s krijgen nu nog voordat de Zweden zelf hun marketingcampagne gestart hebben de nodige aandacht van de internationale media.

Het feit dat de huidige generatie S80 al flink op leeftijd is zal ongetwijfeld bij dat gevoel geholpen hebben, want ik kan me niet voorstellen dat Visser ook zo zou reageren als het bijvoorbeeld om het design van, laten we eens zeggen, de nieuwe generatie XC90 zou gaan.

Anyway, hoe is het nu tot dit lek gekomen? Simpel, een werknemer van een Chinese modelautofabrikant heeft er 20 gestolen en op internet te koop aangeboden, naar eigen zeggen wist ‘ie namelijk niet dat het om een nog niet onthuld model ging.

Volvo heeft ondertussen een poging gedaan alle exemplaren op te kopen, maar bij twee stuks is dat nog niet gelukt. De Volvo S90 zal op de NAIAS in Detroit (Jan. 2016) officieel worden gepresenteerd. De stationversie V90 volgt dan natuulijk niet lang daarna, op de Autosalon van Genève.

Volvo S90 gelekt design 2016 04 Volvo S90 gelekt design 2016 05 Volvo S90 gelekt design 2016 03 Volvo S90 gelekt design 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: