Volvo onthult sterke Drive-E Concept motor met 450Pk

Volvo presenteert een unieke combinatie van prestatievermogen en efficiency met de nieuwe High Performance Drive-E Concept. Dankzij de Triple Boost-techniek levert de 2,0-liter viercilinder benzinemotor een indrukwekkend vermogen van 450Pk (330kW).

Als vervolg op de succesvolle introductie van Volvo’s Drive-E techniek in 2013 demonstreert Volvo wederom dat het op het gebied van emissieverlagende turbotechniek de nodige ervaring heeft. ‘Ons doel voor de Drive-E motoren was het leveren van de meest geavanceerde viercilinders die een laag verbruik combineren met grote prestaties.

De eerder aangekondigde benzinemotor met 320Pk vermogen was slechts het begin. De nieuwe High Performance Drive-E Concept met 450Pk toont de veelzijdigheid van de Drive-E motoren’, aldus Peter Mertens, Senior Vice President Research and Development van Volvo Car Group.

Volvo High Performance Drive-E Concept benzinemotor 450Pk 05

De High Performance Drive-E Concept bevat bijzondere techniek voor een viercilindermotor. Volvo monteerde een elektrisch aangedreven turbo om twee parallel geplaatste turbo’s sneller op toeren te brengen. Twee brandstofpompen genereren een brandstofdruk van maar liefst 250 bar. De combinatie van deze technieken verzekert een dynamisch rijgedrag zonder turbogat. Ook concurrent Audi is bezig met de ontwikkeling van een elektrische turbo voor hun TDI-motoren.

‘Veel fabrikanten gebruiken een enkele, grote turbo om veel vermogen te genereren uit een relatief kleine motor. Het resultaat is een trage gasrespons, wat ten koste gaat van het rijplezier. Volvo maakte als een van de eerste autofabrikanten al in 1981 gebruik van turbotechniek. Als pionier op dit gebied voelden we ons geroepen om de techniek te verbeteren’, aldus Michael Fleiss, Vice President Powertrain Engineering bij Volvo Car Group.

Nog niet bekend is of, en in welk model deze motor überhaupt terug te vinden zal zijn.

Volvo High Performance Drive-E Concept benzinemotor 450Pk 06 Volvo High Performance Drive-E Concept benzinemotor 450Pk 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: