Volvo presenteert Cross Country versie van V60

Volvo onthult deze week tijdens de Los Angeles Motor Show zomaar uit het niets de Cross Country-uitvoering van de V60.

Het Cross Country-label heeft een lange en mooie geschiedenis binnen het Zweedse merk. Met de introductie van de V70 Cross Country in 1997 was Volvo het eerste premium merk dat zijn modellen meer all-roadcapaciteiten en -styling meegaf.

Volvo V60 Cross Country

Hiermee ontstond een geheel nieuwe auto-ervaring, die tot op de dag van vandaag een enorme aantrekkingskracht uitoefent op het rijdende publiek. De V60 Cross Country weerspiegelt Volvo’s Scandinavische roots en liefde voor de natuur en het avontuur.

Met zes en halve centimeter grotere bodemvrijheid dan die van de reguliere V60, biedt de Cross Country een betere controle op en buiten de gebaande paden. Torque vectoring-technologie en corner traction control zorgen daarbij voor een sportieve rijervaring.

Volvo V60 Cross Country

De Volvo V60 Cross Country wordt geleverd met velgen tot en met 19”-inch en banden met hoge wangen. Dit geeft de auto niet alleen een off-road look, maar zorgt ook voor extra comfort, minder weggeluid en extra bescherming van de wielen – of dat nu tegen stoepranden of uitstekende rotsen is.

Zijn grotere bodemvrijheid, skidplates vóór en achter, beschermpanelen op de flanken, geïntegreerde uitlaatpijpen en spatbordverbreders geven de V60 Cross Country een krachtigere uitstraling dan die van de standaard V60.

Volvo V60 Cross Country

In de stijl van de robuuste buitenkant zien we in het interieur zwarte lederen sportstoelen met opvallende bruine stiksels, die vanaf de introductie leverbaar zijn. In de loop van 2015, bij de introductie van de V60 Cross Country in Europa en de rest van de wereld, volgen nog twee nieuwe tweekleurige bekledingen.

De Volvo V60 Cross Country wordt het eerst geïntroduceerd in Amerika en Canada met een benzinemotor met 184kW (250Pk) en vierwielaandrijving, gekoppeld aan een automatische transmissie. Deze motorvariant komt uiteraard weer eens niet naar Europa.

Volvo’s nieuwe Drive-E viercilinder diesel- en benzinemotoren zullen aan deze kant van de oceaan onder de kap liggen. Meer informatie over het Nederlandse leveringsprogramma wordt in het voorjaar van 2015 verwacht.

Volvo V60 Cross Country bruin wit AWD Drive-E 2015 05 Volvo V60 Cross Country bruin wit AWD Drive-E 2015 06 Volvo V60 Cross Country bruin wit AWD Drive-E 2015 07 Volvo V60 Cross Country bruin wit AWD Drive-E 2015 08 Volvo V60 Cross Country bruin wit AWD Drive-E 2015 09

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: