Volvo presenteert nieuwe 2,0-liter Drive-E viercilinders met i-Art technologie

Volvo presenteert een drietal nieuwe viercilinders, waaronder twee benzines en één diesel, allen met een inhoud van 2,0-liter (D4, T5, T6) en gebouwd volgens de nieuwe Volvo Engine Architecture. De nieuwe motoren zijn door Volvo's aandrijflijnexperts ‘in eigen huis' ontwikkeld en worden gebouwd in de hightech motorenfabriek van Volvo in Skövde, Zweden.

De nieuwe motoren zullen dit najaar nog debuteren in de S60, V60, XC60, V70 en de S80. Daarnaast maakt Volvo meteen van de gelegenheid gebruik om een nieuwe 8-traps automaat te presenteren. Op termijn volgen nog meer nieuwe motoren waardoor er op benzinegebied straks uit motoren met vermogens tussen de 140 en 306Pk en op dieselgebied tussen de 120 en 230Pk gekozen kan worden.

Volvo Drive-E-i-Art-technologie-VEA-Engine-Motor-Architecture 06

In eerste instantie zijn de nieuwe Volvo S60, V60 en XC60 leverbaar met drie motoren van de nieuwe motorenfamilie: de turbobenzinemotoren T6 (306Pk) en T5 (233Pk), en de turbodiesel D4 (181Pk). De T5- en D4-motoren zijn ook beschikbaar voor de nieuwe Volvo V70, XC70 en S80. De dieselversie is als eerste motor ter wereld voorzien van i-Art-technologie en de krachtigste benzineversie is uitgerust met zowel een compressor als een turbo.

De dieselmotoren zijn voorzien van de volledig nieuwe i-Art-technologie. Door de druk van elke brandstofinjector afzonderlijk te monitoren - in plaats van de druk met een enkele sensor in de common rail te meten - maakt i-Art het mogelijk om voortdurend, per verbrandingsslag, in elk van de vier cilinders de hoeveelheid ingespoten brandstof te controleren en aan te passen.

Elke injector is voorzien van een kleine computer die de inspuitdruk bewaakt. Met behulp van die informatie spuit het i-Art-systeem de ideale hoeveelheid brandstof in tijdens elke verbrandingscyclus. De combinatie van hogere inspuitdruk en i-Art-technologie zorgt voor een lager brandstofverbruik, aanzienlijk lagere emissies, uitstekende prestaties en een krachtig, karakteristiek motorgeluid.

Volvo Drive-E-i-Art-technologie-VEA-Engine-Motor-Architecture 04

De dieselmotoren zijn onder andere voorzien van een twin-turbo, verminderde inwendige wrijving en slimme kleppen in het koelsysteem voor een snellere opwarming na de koude start.

Doordat de compressor in de lage toerenregionen voor extra koppel zorgt, voelt de benzinemotor als een grotere atmosferische krachtbron. De mechanische compressor treedt bij lage toerentallen direct in werking en de turbo valt in zodra de luchtstroming op gang komt.

Andere verbeteringen aan de DRIVE-E-benzinemotoren zijn onder meer reductie van inwendige wrijving door bijvoorbeeld kogellagers op de nokkenas, continu variabele kleptiming en intelligent warmtemanagement met een volledig variabele elektrische waterpomp.

De DRIVE-E-motoren zijn al vanaf de ontwikkeling voorbereid op de toekomstige toepassing van elektrische assistentiesystemen. Belangrijke onderdelen - zoals de Integrated Starter Generator - kunnen eenvoudig worden aangesloten. En de compacte afmetingen van de viercilindermotoren maken het mogelijk dat een elektromotor kan worden gemonteerd in zowel de voor- als de achterzijde van de auto. Het accupakket wordt in het midden van de auto gemonteerd.

Volvo Drive-E-i-Art-technologie-VEA-Engine-Motor-Architecture 07

Voor de Nederlandse markt betekenen deze nieuwe motoren dat de Volvo S60, V60, V70 en S80 D4, met onder de kap 181Pk ook volgend jaar nog in aanmerking komen voor 20% bijtelling. Bij de S60 en V60 geldt dat trouwens zowel voor de handgeschakelde, áls de versie met automatische versnellingsbak.

volvo-xc90

Respect Copyright!
%d bloggers like this: