Volvo V40 D2 tijdelijk als Business Sport leverbaar

Voor zakelijke rijders die waarde hechten aan een gunstige bijtelling en een sportief uiterlijk, komt Volvo met de in gelimiteerde oplage leverbare V40 D2 Business Sport op de markt.

Deze V40 is gebaseerd op de sportieve R-Design uitvoering, aangevuld met het Business Pack Connect, de Winter Line en een 62 liter brandstoftank. Standaard zijn zaken als Sensus navigatie inclusief Nederlandstalige stembediening en Lifetime MapCare (kosteloze kaartupdates), Sensus Connect met High Performance Audio en Dual-Xenonverlichting met adaptieve bochtverlichting aanwezig.

Ook gescheiden klimaatregeling, het Interior Air Quality-systeem, verwarmbare voorruit en voorstoelen, Park Assist achter, cruise control en een regensensor zijn inbegrepen. Het R-Design interieur valt op door de smaakvolle combinatie van leder en nubuck.

Volvo V40 D2 tijdelijk als Business Sport

Onder de kap is natuurlijk de nieuwe 2,0-liter dieselkrachtbron die Volvo in eigen huis ontwikkeld heeft te vinden. Innovatieve technologie, waaronder het unieke i-ART-systeem, zorgt voor een uitzonderlijk laag brandstofverbruik van gemiddeld 3,1 l/100 km.

Dat komt weer overeen met een CO2-uitstoot van 82 g/km en levert daarmee een verlaagd bijtellingstarief van maar 14% op. Toch is er met 1.500 kg geen concessie gedaan aan het trekgewicht. Dat trekgewicht heeft dan wel een klein beetje moeite met maar slechts 120Pk en 280Nm koppel aan boord.

Volvo levert de V40 D2 Business Sport voor de prijs van 29.995,- euro. Gezien de vele extra’s, loopt het voordeel op tot maar liefst 3.110,- euro. De netto bijtelling voor de zakelijk rijder bedraagt minimaal 147,- euro per maand op basis van 42 % inkomstenbelasting.

De V40 D2 Business Sport wordt in beperkte oplage geproduceerd (hoeveel is ons nog niet bekend) en wordt geleverd in een zestal exterieurkleuren.

Volvo V40 D2 tijdelijk als Business Sport

Leave a reply

%d bloggers like this: