Volvo V60 Plug-in Hybrid voortaan ook als R-Design leverbaar

Nu de Volvo V60 Plug-in Hybrid met ingang van dit jaar dankzij de nieuwe belastingregels niet meer in de nul- maar in de zeven procent bijtellingscategorie valt, is de belangstelling voor het model afgenomen.

Om die belangstelling weer wat op te krikken kondigen de Zweden nu aan dat het model voortaan ook als R-Design versie te krijgen is. Onder de kap blijft dan wel alles als vanouds. Daar werken nog steeds een dieselmotor met een vermogen van 215Pk en een elektromotor met een vermogen van 68Pk samen.

Het gecombineerde vermogen komt uit op 283Pk en dat is genoeg voor een topsnelheid van 230 km/h en een acceleratietijd naar de 100 km/h in 6,1 seconden.

Volvo V60 Plug In Hybrid R-design rood 2015 01

Standaard op de R-Design zijn onder meer zaken als Sensus navigatie, Sensus Connect met High Performance-audio, lederen bekleding, elektrisch verstelbare bestuurderstoel, Dual Xenon met adaptieve bochtverlichting en automatisch dimmende buitenspiegels.

Uiteraard zijn er de uiterlijke kenmerken die bij een sportieve V60 horen zoals een aangepaste voor- en achterkant inclusief diffuser en 18”-inch Ixion-velgen.

De Volvo V60 Plug-in Hybrid R-Design is per direct te bestellen en kost dan minimaal 64.995,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: