Volvo voorziet D5 dieselmotor uit S90 en V90 van sterk staaltje turbotechniek

Volvo heeft laten weten dat het de D5 dieselmotor uit de gloednieuwe S90 en V90 zal voorzien van een nieuw staaltje turbotechniek. Die techniek moet ervoor zorgen dat het laatste restje turbotraagheid vakkundig de nek om wordt gedraaid zodat de bestuurder meteen voelt dat er iets gebeurd als het gas wordt ingetrapt.

Een turbo wordt normaalgesproken aangedreven door uitlaatgassen, maar bij hele lage toerentallen hebben die nog onvoldoende kracht en dus moet er een handje geholpen worden.

Volvo S80 T4 T5 T6 D4 D5 D6 AWD 2016 live in sweden 29

Audi heeft hier in de nieuwe SQ7 ook al iets voor bedacht, namelijk door de turbo vast op te laten spinnen met een elektrische compressor. Dat is echter een dure oplossing, want deze compressor heeft een boordnet van 48-Volt nodig en dat is op dit moment nog een prijzige oplossing.

Bij Volvo hebben ze nu echter een goedkopere oplossing bedacht die de naam PowerPulse heeft meegekregen. Het systeem werkt middels een drukvat in de motorruimte dat twee liter perslucht bevat die via een soort ventiel gebruikt kan worden om de turbo bij lage toerentallen aan te jagen.

Aangezien deze technologie gewoon met 12-Volt spanning werkt en dus geen duur 48-Volt boordnet benodigd, is deze oplossing volgens Volvo een factor drie goedkoper. Eén-nul voor de Zweden dus, alhoewel de oplossing van Audi natuurlijk richting de toekomst de betere is. Want een 48-Volt boordnet heeft wel de nodige voordelen.

Volvo V90 Estate Inscription T6 T8 2017 18

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: