Voor als je geen vrienden hebt: Lamborghini Egoista

Lamborghini bestaat dit jaar vijftig jaar en viert dat met een aantal feestelijkheden en conceptcars.

Zo werd tijdens de AutoSalon van Genève de Veneno gepresenteerd en gisteren was het tijdens de afsluiting van de Grande Giro de beurt aan de Egoista.

En inderdaad, zoals de naam al doet vermoeden is de Egoista in éénzitter; je vrienden kun je dus niet meenemen. Het model is een interpretatie van Walter da Silva, niemand minder dan de allerhoogste designbaas van het Volkswagen-concern, op het thema luchtvaart en Lamborghini.

Zelf zegt da Silva overigens hetvolgende over de Egoisita: “ik wilde met dit project benadrukken dat het bij Lamborghini in eerste instantie om passie gaat en dat het verstand pas later op de prioriteitenlijst staat." Nou Walter, daar ben je wel in geslaagd zou ik zeggen.

De Egoista is gebaseerd op de Gallardo en dus voorzien van diens 5,2-liter tien-cilinder met 570Pk. Uniek is de zitpositie in het midden van de auto, die afgekeken is van een straaljager. Dat geldt ook voor de glazen koepel die in z’n geheel naar boven scharniert om in- en uit te stappen.

Dat in- en uitstappen gebeurt overigens in Formule 1 stijl: voordat je dat überhaupt kunt doen moet het stuurtje losgekoppeld worden.

Verdere informatie ontbreekt, of deze Egoista in een kleine serie op de markt komt is dus onbekend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: