Voor buiten de gebaande paden: Audi TT Offroad Concept

Op de autotentoonstelling van Peking presenteert Audi de TT Offroad Concept, zeg maar gerust de TT voor buiten de gebaande paden en niet voor de strakke bergweggetjes.

De TT Offroad Concept is compact: 4,39 m lang en 1,85 m breed. De wielbasis bedraagt 2,63 m. Deze afmetingen komen ongeveer overeen met die van de Audi Q3. Het grote verschil zit in de hoogte van 1,53 m - acht cm lager dan de Q3.

Audi TT offroad concept

Dit draagt evenals het typische TT design-DNA volgens Audi bij aan een zeer sportief uiterlijk. Opvallende kenmerken zijn de coupéachtige daklijn, de korte overhangen en de prominente wielkasten, die gedeeltelijk zijn uitgevoerd in grijze kunststof. Andere opvallende details zijn de Matrix LED-verlichting en de e-Tron-grille met smalle lamellen.

De TT Offroad Concept is een vierzitter met individuele zitplaatsen. Het interieur is gebaseerd op dat van de nieuwe TT. Dat betekent dat hij beschikt over de virtual cockpit met 12,3”-inch TFT-display met 3D-weergave. Op afroep zijn diverse functies ‘naar voren te halen’. Zo kan de bestuurder kiezen voor de power-meter van de hybride aandrijving, de navigatie en meer. Hoe één en ander werkt kun je hier zien.

Audi TT offroad concept

De concept car beschikt over drie Audi Smart Displays. Dit zijn hittebestendige tablets die zowel in als buiten de auto te gebruiken zijn voor (online) infotainment. Snel internet is gegarandeerd dankzij een TE-module.

Nog een bijzonder detail: in de hoofdsteunen van elke stoel zijn twee Bang & Olufsen speakers geïntegreerd. Deze zorgen voor een perfecte geluidskwaliteit, ook bij telefoongesprekken. Zelfs het ventilatiesysteem is pure hightech. Hierin is namelijk een ionisator opgenomen. Ionisatie verfrist de lucht en kan zelfs stoffen die allergische reacties veroorzaken neutraliseren.

Audi TT offroad concept

Onder de kap werkt een direct én indirect ingespoten 2.0 TFSI samen met een compacte elektromotor, die in de zestraps e-S tronic-transmissie is geïntegreerd. Deze combinatie stuurt de aandrijfkracht naar de voorwielen. De achteras beschikt over een eigen elektromotor (115kW/270Nm).

Deze drijft uitsluitend de achterwielen aan. Het systeemvermogen van de aandrijflijn bedraagt 300kW/408Pk en het koppel is 650Nm. Daarmee sprint de TT Offroad Concept in 5,2 seconden van 0-100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Het vebruik bedraagt slechts 1,9 l/100 km (CO2: 45 g/km).

De opzet met een verbrandingsmotor, twee elektromotoren en een lithium-ion accu maakt drie rijdmodi mogelijk. In EV-modus ligt de nadruk op elektrische aandrijving via de achterwielen. De lithium-ion accu voorziet de elektromotor achter van stroom.

Audi TT offroad concept

De topsnelheid is dan begrensd op 130 km/h en de actieradius bedraagt ruim 50 km – lokaal emissievrij. In Hybridemodus gaan de elektromotoren en de 2.0 TFSI een zo efficiënt mogelijke samenwerking aan.

Onder bepaalde omstandigheden kan hierbij de achterwielaandrijving via de elektromotor (e-Tron Quattro) in actie komen. In Boost-modus ligt de nadruk op maximale prestaties.

De vloeistofgekoelde lithium-ion accu van de TT Offroad is via de Audi Wallbox te laden. Deze wordt aangesloten op het reguliere 230V-stroomnet. Daarnaast is het studiemodel geschikt voor inductief laden ofwel Audi Wireless Charging.

Audi TT offroad concept

Het centrale onderdeel daarbij is de ’laadplaat’. Deze plaat is voorzien van een spoel die een magnetisch veld veroorzaakt en een AC/DC-omvormer. Als de plaat is aangesloten op het stroomnet en de TT Offroad erboven gaat staan, begint het inductieve (contactloze) laadproces. Dit stopt vanzelf op het moment dat de batterij volledig geladen is. De plaat is ongevoelig voor weersinvloeden en heeft een rendement van 90%.

Audi TT offroad concept

Ook in detail biedt de TT offroad concept interessante technologie. De Kruisingsassistent, die gebruik maakt van radarsensoren en een breedbeeld-videocamera, helpt zijdelingse aanrijdingen vermijden of de gevolgen ervan te verminderen.

De Verkeerslichtassistent verbindt de aansturing van verkeerslichten met de auto. Via Audi virtual cockpit krijgt de bestuurder dan een seintje welk tempo hij/zij moet aanhouden om bij een ‘groen licht’ aan te komen. Beide assistentiesystemen zijn vrijwel klaar voor serieproductie.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: