Voor de die-hard Petrol head: Lotus kondigt race-ready Exige V6 Cup & Cup R aan

Lotus presenteert voor echte petrol heads twee nieuwe versies van de Exige, de V6 Cup en de V6 Cup R. Beiden zijn gebaseerd op de Exige S, waarbij de V6 Cup zowel op weg als op het circuit gebruikt kan worden, terwijl de V6 Cup R meer georienteerd is om als echte circuit auto gebruikt te worden.

Lotus Exige V6 Cup R 02

De V6 Cup weegt slechts 1.190 kilogram en beschikt over de 3,5-liter V6 uit de Exige S, met 345Pk. De acceleratie van 0 naar de 100 km/h gaat hiermee in 3,8 seconden. De R-versie beschikt over iets meer vermogen, namelijk 366Pk en weegt nog iets minder: 1.145 kilogram.

Lotus Exige V6 Cup R 04

Beide modellen beschikken over een FIA goedgekeurde rolkooi, brandblusser, zes-punts gordels, instelbare demping en AP-race remmen. De V6 Cup beschikt daarnaast nog over het Lotus "Dynamic Performance Management" systeem met speciale Touring, Sport en Off modes. De V6 Cup R heeft dit systeem niet aan boord en is dus de meer hard-core versie. De R beschikt verder nog over een speciale lichtgewicht accu, betere remblokken en speciale olie- en waterkoelsystemen.

Lotus Exige V6 Cup R 05

Beide modellen beleven hun premiere tijdens Autosport International Show.

Lotus Exige V6 Cup R 03

%d bloggers like this: