Voor een fractie van de prijs: Lego brengt Porsche 911 GT3 RS op de markt

Het lijkt wel alsof Lego op de automotive toer is, want na de VW T1, de MINI Cooper, de Lego Creator Ferrari F40 brengen de Denen deze keer de Porsche 911 GT3 RS in schaal 1:8 bestaande uit maar liefst 2.704 onderdelen op de markt. Dat wordt vast plaatsmaken op de keukentafel dus!

Het model is 57 centimeter lang, 25 centimeter breed en 17 centimeter hoog. De bouwstenen voor de carrosserie zijn uiteraard qua kleur gelijk aan de originele Lava-oranje lakkkeur van z'n grote broer.

Lego Porsche 911 991 GT3 RS oranje Technic 01

Tot de hoogtepunten van deze Lego Technic bouwdoos behoren een verstelbare achterspoiler, een werkende versnellingsbox met dubbele koppeling, vier versnellingen en schakelpaddles aan het stuur. De motor beschikt verder over bewegbare cilinders.

Ook het interieur is zoveel mogelijk nagebouwd en in het handschoenenvakje is een exclusief serienummer te vinden. Met dat nummer kan na 1 juni via deze link extra informatie worden opgeroepen.

De doos bevat verder een boek met achtergronden van de ontwikkeling van het model. De prijs is niet mals, maar met 300,- euro een fractie van de prijs van een echte 911 GT3 RS. Een makkelijke keuze dus.

Meer over de echte 911 GT3 RS vind je hier.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: