Voor wielerliefhebbers: Honda Civic Tourer Active Life Concept

Wielerliefhebbers associëren natuurlijk Skoda als een merk wat de wielersport een warm hart toedraagt.

Honda laat vandaag echter weten ook wat met fietsen te kunnen en wel in de vorm van de Civic Tourer Active Life Concept. Een concept die speciaal bedoeld is om de Civic Tourer nog eens onder de aandacht te brengen.

Honda Civic Tourer Active Life Concept 2015 (6)

De verkopen daarvan verlopen namelijk niet al te positief, ondanks het feit dat deze stationcar het grootste laadvolume in z’n segment heeft. Zelfs de nieuwe Opel Astra Sports Tourer legt het er nipt tegen af.

Na driekwart van de koets verandert deze concept echter in een soort van mobiele fietsmaker met een stallingsruimte van 1.668 liter waar volgens Honda met gemakt twee wielrenfietsen of mountainbikes plaatsvinden.

Verder beschikt de concept over een uitschuifbaar ophangmechanisme zodat er gemakkelijk aan deze fietsen gesleuteld kan worden. Een ingebouwde luchtpomp, een gereedschapskoffer, een watertank met fleshouder, een houder voor een setje reservewielen en een dakkoffer voor extra bagage maken het geheel vervolgens compleet.

Nu is het alleen nog wachten op een productieversie in de vorm van een Civic Tourer Active Life Type R. Maar die zal er nooit komen, want het blijft volgens Honda bij een concept en éénmalige actie.

Meer over de Civic in station-vorm vind je hier en hier.

Honda Civic Tourer Active Life Concept 2015 (3) Honda Civic Tourer Active Life Concept 2015 (2) Honda Civic Tourer Active Life Concept 2015 (1) Honda Civic Tourer Active Life Concept 2015 (4)

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: