Voorschot op de zomer: Toyota FT-86 Open Concept

Op de AutoSalon van Genève die volgende week begint laat Toyota vast een voorproefje van de open GT-86 zien, de FT-86 Open Concept.

Toyota FT-86 Open Concept GT-86 Cabriolet 13

De FT-86 is dus de cabrioletversie van de GT-86 en is met een lengte van 4,2 meter, breedte van 1,78 meter en hoogte van 1,27 meter op de hoogte na (2 centimeter lager) even groot als de Toyota GT86. Ook onderhuids is de FT-86 gelijk aan de GT86. Hij beschikt dus over dezelfde 200Pk sterke 2,0-liter boxermotor met achterwielaandrijving. Daarnaast is ook de balans met 53 staat tot 47 tussen de voor- en achteras gelijk. Aangezien de Open Concept voorzien wordt van een elektrische sofftop met glazen achterruit zou het zwaartepunt echter wel eens wat lager kunnen liggen verwacht Toyota.

Toyota FT-86 Open Concept GT-86 Cabriolet 14

Wat echter wel eens wat hoger zou kunnen liggen is het gewicht. De GT-86 weegt net iets meer dan 1.200 kilogram en de vraag is natuurlijk hoeveel extra gewicht de maatregelen die genomen moeten worden om de cabriolet dezelfde stijfheid mee te kunnen geven als de gesloten versie, in de weegschaal leggen.

Toyota FT-86 Open Concept GT-86 Cabriolet 1

De FT-86 is voorzien van een witte lak die de naam Pure Bright White draagt en de softtop is uitgevoerd in Navy Blue. Volgens Toyota is het interieur voorzien van een “Italiaans design. Waarschijnlijk snappen ze daar nog niet dat sneeuwwit, donkerblauw en goudgeel niets met design te maken hebben, maar het ziet er wel hoogwaardig uit.

Toyota FT-86 Open Concept GT-86 Cabriolet 15

Wanneer de productieversie van de FT-86 komt is nog niet bekend, dat deze komt lijkt echter wel zeker.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: