Voortaan met 1.4 TSI en e-Power: Skoda Octavia RS iV

Nadat Skoda recent de Octavia in een nieuw jasje heeft gestoken, is het nu de beurt aan de vernieuwde RS. Die gaat voortaan schuil onder de naam RS iV en is voor het eerst in z’n bestaan een plug-in hybride!

Net zoals het geval bij de nieuwe Volkswagen Golf GTI en de Cupra Leon of Formentor krijgt de Octavia RS iV onder de kap de beschikking over een 1,4-liter TSI benzinemotor die samenwerkt met een 115 pk sterke elektromotor. Die combinatie levert een systeemvermogen van 245 pk en 400 Nm op. De bekende 2,0-liter TSI is daarmee dus geschiedenis.

Het 13 kWh grote accupakket is goed voor een volledig elektrisch bereik van zo'n 60 kilometer. In de praktijk zal dat dan ergens tussen de 45 en 50 kilometer liggen. Dankzij een automatische DSG-versnellingsbak met zes verzetten bedraagt de topsnelheid 225 km/h en is de sprint naar de 100 km/h in 7,3 seconden afgerond.

Aan de buitenkant valt meteen het velgendesign op dat niet meteen iedereens smaak zal zijn. Standaard is een 18”-inch variant gemonteerd, 19”-inch is optioneel. Een aangepast uitlaatsysteem, krachtigere remmen, sportieve besturing, zwarte raamstijlen en een verlaging van 15mm ten opzichte van de standaard Octavia, zijn standaard bij de hathback en Combi aanwezig.

De transmissie is een DSG met zes versnellingen. Een sprint vanuit stilstand nar een snelheid van 100 km/h is in 7,3 tellen achter de rug. De topsnelheid ligt op 225 km/h. Zowel de Combi als de hatchback liggen 1,5 centimeter dichter tegen het asfalt dan de reguliere versies en zijn uiteraard straffer geveerd. Skoda geeft z'n sportieve versies onder meer een aangepast uitlaatsysteem, een krachtiger remsysteem en een directere stuurinrichting.

Binnen zijn uiteraard ook de nodige sportieve accenten waaronder sportstoelen en een aangepast stuurwiel te vinden. De prijzen zijn nog niet bekend, net zo min als de datum waarop de nieuwe RS iV in de showroom te vinden is.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: